Apple investeerder dumpt 7 miljoen aandelen

Carl Icahn
…En krijgt daar 750 miljoen dollar voor. Relevante vragen zijn natuurlijk: waarom doet hij dit, en: welke gevolgen heeft het voor Apple?

Het is opvallend omdat Icahn een van de grootste aandeelhouders was en hij het bedrijf regelmatig van ongevraagd advies voorzag via open brieven. Dat Icahn zijn aandelen (al zijn aandelen, lijkt het) heeft verkocht werd ontdekt door CNBC, maar waarom hij dit heeft gedaan is onduidelijk.

In 2016 gaat het vooralsnog behoorlijk slecht met het aandeel Apple – die zijn sinds de start van het jaar zo’n 15% minder waard geworden. Icahn zou zijn aandelen waarschijnlijk op 31 december hebben verkocht. Tot die tijd bleef hij volhouden vertrouwen te hebben in de koers van Apple en zei hij zelfs meerdere keren dat het aandeel ondergewaardeerd is. Maar goed, niemand verwacht dat je goudeerlijk bent als het om drie kwart miljard dollar gaat, natuurlijk.

3 reacties

  1. Lijkt me niet meer dan een goeie beslissing. Geld verdienen met Apple aandelen kan al een tijdje niet meer, althans niet als je pas de laatste jaren bent ingestapt.

    Ben vooral benieuwd waar ze heen zijn gegaan. Heeft Apple ze terug gekocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *