Apple iOS 13 – Wat heb je er praktisch aan?

Sweet
Leuk, al die nieuwe snufjes, maar wat heb je in de praktijk aan iOS 13.

Apple staat bekend om de razendsnelle adoptie van hun nieuwe (versies van) besturingssystemen. Ook iOS 13, dat gisteren gepresenteerd werd, zal ongetwijfeld na de release binnen no time op ieder toestel staan dat ervoor in aanmerking komt. Maar wat heb je eigenlijk aan die nieuwe update?

Voordat je alle ‘nieuwe’ features opsomt in de comments (of het gebrek daaraan, als je vindt dat Android op alle gebieden eerder was), moet natuurlijk gezegd worden dat nieuwe snufjes altijd hartstikke tof zijn voor de gebruiker. In dit artikel vind je alle belangrijke toevoegingen aan iOS op een rijtje. Desalniettemin zijn er genoeg praktische redenen waarom je zou willen updaten naar iOS 13, ook al geef je niks om de Dark Mode of het vernieuwde Apple Maps.

Naast alle nieuwe features is het namelijk vooral snelheid waar Apple aan gewerkt zou hebben. Zo zouden apps door het vernieuwde besturingssysteem maar liefst 2x zo snel opstarten als bij zijn snel geadopteerde voorganger.

Ook FaceID krijgt een snelheidsupdate; FaceID zou volgens Apple maar liefst 30% sneller werken, wat de gezichtsherkenningstechnologie in theorie een stuk dichter bij de gebruikelijke tegenhanger, de vingerafdrukscanner, zou moeten plaatsen.

Tot dusver was FaceID altijd een stuk langzamer dan de biometrische concurrenten en als Apple dat gat kan dichten, zou het eindelijk acceptabel zijn dat ze de vingerafdrukscanner überhaupt uit hun design gesloopt hebben. Wellicht dat de iPhone XI eventueel een in-diplay vingerscanner krijgt, al zou dat met razendsnelle FaceID niet echt nodig zijn.

Tot slot wordt het updaten van iOS en eventuele andere apps ook nog eens sneller. Downloads zouden gemiddeld de helft kleiner zijn terwijl updates zelf 60% kleiner zouden moeten zijn.

Kortom, naast alle nieuwe snufjes, kleine toevoegingen en grote veranderingen moet de performance van iOS 13 op de hierboven beschreven gebieden ook beter zijn. Genoeg praktische voordelen aan het updaten naar iOS 13 dus. Althans, dat leren we in de praktijk ergens in de herfst, als de update officieel uitkomt.

Naast nieuws over iOS 13 bracht Apple tijdens het WWDC 2019 ook veel informatie naar buiten over andere dingen. Zo lees je in dit artikel over het nieuwe besturingssysteem voor iPad’s. Hier check je alles over de nieuwe, absurd prijzige 6K Mac Pro. Tot slot lees je hier alles over de nieuwste versie van het besturingssysteem voor Mac’s, MacOS Catalina.

5 reacties

  • @luxaeterna: tja wat een mega nonsens weer. Face id is veilger .. en uiteindelijk makkelijker en sneller dan fingerprint.

   Mijn ipad 2018 die ik 4 weken terug aan heb geschaft werkt maar onhandig met fingerprint 🙂

   • @dgh74: Laat me raden; als Apple in 2023 eindelijk met een underdisplay fingerprint scanner komt is dat ineens tha bomb, veel sneller en na 1 dag wil je niet meer terug naar face id?

    • @ffw88: moet je straks eens opletten hoe hysterisch men gaat doen bij de release van een darktheme ….
     Al jaren oud maar natuurlijk brand-new voor hun want meer als een simpele statische achtergrond en het simpel verschuiven van icons kan je helemaal zelf niets aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *