‘Apple kiest in 2019 eindelijk voor USB-C’

USB-C
De onthulling van de nieuwe iPhones komt met de dag dichterbij, maar de eerste geruchten voor de 2019-modellen zingen nu al rond.

Apple maakt alweer een paar jaar gebruik van zijn eigen Lightning-aansluitingen. Toch zou daar weleens verandering in kunnen komen, zo stelt Digitimes. Volgens bronnen in de industrie zou Apple zijn opladers op dit moment opnieuw ontwerpen, zodat de nieuwe generatie iPhones kunnen worden opgeladen via USB-C.

De Amerikaanse techgigant zou al een tijdje over de switch nadenken, maar vond 2018 nog te vroeg. Verder is het de vraag of de Chinese bronnen het verhaal goed begrepen hebben of een kleine inschattingsfout maken. Het zou natuurlijk ook goed kunnen dat de Lightning-poort gewoon behouden blijft, maar dat de lader zelf wel een USB-C aansluiting krijgt.

Aan de andere kant: Apple liet de 30-pins connector ook van de ene op de andere dag vallen, ook al betekende dit dat sommige accessoires niet meer gebruikt konden worden. Vlak ze dus niet uit als het gaat om een verrassende keuze.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *