‘Apple komt met 5,8-inch iPhone in 2017 of 2018’

Nieuwe iPhone krijgt 5,8-inch scherm
De iPhone 6s is verkrijgbaar met een 4,7″ en een 5,5″ display, maar de nieuwe generatie Apple-smartphones zou nog groter worden.

DigiTimes meldt namelijk dat Apple in 2017 of 2018 een 5,8-inch display wil gaan gebruiken. Het zou gaan om OLED-schermen, die geproduceerd moeten worden door Samsung, LG en Japan Display. Vooral Samsung zou flink investeren in zijn productiefaciliteiten en heeft 7 miljard dollar nodig om klaar te zijn voor de enorme vraag van Apple.

Er gaan al langer geruchten dat Apple snel over wil stappen op OLED-schermen, maar het is nog niet bekend wanneer dat precies zal gebeuren. Het lijkt erop dat de introductie van de iPhone 7 nog te vroeg komt. Dat toestel zou onder andere een dunnere behuizing en een camera met dubbele lens krijgen, al zou de nieuwe camera alleen beschikbaar zijn in speciale varianten van de iPhone 7 Plus.

9 reacties

 1. wanneer gaan techbedrijfen nou telefoons maken die mensen willen? snel, 8 uur accuduur of meer, mooi scherm, goeie camera, en passend in de broekzak van een man en niet alleen in de tas van een vrouw. apple heeft dan nu de se, maar als we het daar mee moeten doen…

   • @SimonMc: tenzij je 2 meter 40 ben en een broek heb met extra grote zakken, past ook die niet in je broekzak… plus het feit dat daar het besturings systeem van een hacker op zit…

    • @gwnbmw: Ik heb een Oneplus One, en in vergelijking lijkt een iPhone 5s wel een iPod te zijn, zo veel groter is die. Echter ben ik 1.89 meter en heb ik normale broeken, en mijn mobiel heeft in geen enkele broek een probleem. Bij diep knielen durft ie wel wat wringen.

     Enige probleem voor mij ( en iedereen ), is bediening met één hand. Dat is echt niet meer voor alles mogelijk, zelfs met grote handen.

     Dus ik zou dus echt niet weten waarom dus bv een Samsung S7, die toch een stuk kleiner is dan een Oneplus One, een probleem zou zijn in iemands broekzak.

     En kun je “plus het feit dat daar het besturings systeem van een hacker op zit…” eens nader verklaren?

     • @SimonMc: daar ga je al, bediening met 1 hand. het moet toch gewoon kunnen om een telefoon vast te houden met 1 hand en met je duim alle letters in te tikken. op mijn 5c lukt zelfs mij dat, terwijl ik zo ongeveer s’werelds kleinste handen heb. een iphone 6 of 6 plus past niet in mijn broekzak. totaal niet. misschien als ik hem doormidden breek en in 2 zakken stop, maar…

      over het systeem, het lijkt wel te zijn gemaakt door een klein kind dat een beetje op een toetsenbord zat te rammen om het te programmeren. of door een hacker die 5 minuutjes niks te doen had en besloot zijn eigen besturing systeem te maken. nou heb ik geen ervaring met enige versie hoger als 4, maar ik denk dat de s7 veel beter zou zijn met een goed besturing systeem.

     • @gwnbmw: Grappig dat juist IOS de laatste jaren allemaal functies heeft ‘geleend’van dat kinderachtige systeem.

      Tja, je zal anno 2016 NOG STEEDS NIET kunnen bepalen wat je met de icons op je Iphone doet.
      Je kunt sommige niet eens weghalen en moet je maar verstoppertje mee spelen in een schaam mapje want deleten kan niet. Apart dat je de term Bloatware nooit hoort als men over IOS praat.

     • @turbobrick: ook wel grappig dat ook dat kinderachtige systeem heel veel heeft “geleend” van ios…

      voor zover ik weet kan je in android ook dingen als je camera app niet deleten?

     • @gwnbmw: Heb het niet over deleten maar over het icoon weghalen.
      Dat kan gewoon NIET in IOS en wel in Android. En ja de app blijft netjes in de app lijst staan en kan je later evt toevoegen.

      Apple bepaald voor jou dat je hem moet blijven zien, en hem in een mapje verstoppen is dan de beste oplossing.
      Ook kan je niet meer dan 1 shortcut van je app hebben, dus je kan steeds terug naar de pagina scrollen waar hij staat. De quick start balk kan ook maar die staat zo vol.

      Heb zelf ook IOS hoor dus weet uit ervaring de kracht en zwaktes.

      Feit blijft: Apple is van Trend setter naar Trend volger gegaan.

      En je hebt gelijk, Apple heeft destijds bepaalde zaken geintroduceerd en dat is in Android destijds gecopieerd. Echter sinds een aantal jaren heeft Android VEEL meer nieuwe zaken geintroduceerd en die zijn vervolgens weer door Apple gebruikt.
      Denk oa aan het delen (share), notifications bar, widgets, shortcut bar, airdrop, NFC, en ga zo maar door ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *