Apple komt met statement over kraken iPhone

Apple Bild
Inmiddels zul je een en ander hebben meegekregen van het getouwtrek tussen de FBI en Apple over het kraken van de iPhone. Apple legt nu in een ‘FAQ’ uit waarom het niet van plan is om mee te werken.

Apple heeft vandaag een officieel statement op zijn site geplaatst over het slepende conflict tussen het bedrijf en de Amerikaanse opsporingsinstanties. Je leest het hier.

In het document wordt ingegaan op vragen als: waarom gaat Apple in tegen de overheid? Is het wel mogelijk wat de overheid wil? En: is het mogelijk een backdoor te bouwen die alleen werkt op dit toestel, zodat alle andere iPhones beschermd blijven?

In het kort zijn Apple’s antwoorden weinig verrassend (achtereenvolgens: om jouw privacy te beschermen, ja maar daar kleven ernstige risico’s aan, en nee, een eenmaal gecreëerde techniek kan steeds opnieuw worden toegepast). Toch is het boeiend om te zien hoe Apple het rechtstreeks negeren van een gerechtelijk bevel rechtvaardigt.

Tot slot trekt Apple de conclusie dat de overheid simpelweg moet stoppen met het stellen van deze eisen, en dat het bedrijf graag participeert in een panel van experts dat zaken met betrekking tot privacy en veiligheid moet gaan bespreken.

2 reacties

  1. Ik snap het van beide kanten wel. Het idee van de overheid is goed. Dat dit gebruikt wordt om de mensen beter te beschermen tegen terroristen. Het punt is alleen dat we in ieder geval het gevoel krijgen dat er misbruik gemaakt wordt van deze toegang tot mensen ons privé leven. En waarschijnlijk is dat nog wel waar ook.

  2. Aardige spagaat voor Apple. PR-technisch enorm risicovol maar ook veel mogelijkheden. Daar willen google, facebook, twitter en consorten natuurlijk graag op meeliften als het goed gaat terwijl Apple in z’n eentje de klappen op gaat vangen als het verkeerd uitpakt.

    Intussen is de waarde van de informatie op die telefoon waarschijnlijk helemaal niet zo groot meer. Telefoon-, mail- en chatrecords heeft de FBI vermoedelijk sowieso al dus wat blijft er dan nog over? Content? Zal heel snel verouderen, als het al niet achterhaald is. Wat overblijft is een interessante machtsstrijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *