Apple komt mogelijk met nieuwe in-ears voor HD-muziek


Apple zou werken aan nieuwe in-ear oordoppen, die ervoor zorgen dat je met iOS 8 straks optimaal van 24-bits muziek kunt genieten. Op dit moment zetten iOS-devices 24-bits bestanden nog om naar 16-bits audio.

Ook is er sprake van een nieuwe Lightning-kabel, die het voor iPhone-accessoires mogelijk moet maken om muziek in HD-kwaliteit goed af te spelen, meldt Macotakara. Of de nieuwe in-ears ook gebruik gaan maken van deze Lightning-aansluiting is nog niet bekend. Het feit dat Apple zijn in-ears sinds 2008 niet meer heeft vernieuwd, lijkt deze geruchten alleen maar aannemelijker te maken.

De nieuwe in-ears sluiten goed aan bij de nieuwe ontwikkelingen rondom iTunes, waar je binnenkort waarschijnlijk ook muziek in HD-kwaliteit kan downloaden. iOS 8 zal deze 24-bits bestanden naar verwachting ook gaan ondersteunen.

6 reacties

 1. Sinds 2008 niet meer heeft vernieuwd?
  Die Apple EarPods zijn er pas sinds september 2012 (tegelijk geïntroduceerd met de iPhone 5).

 2. – Beats
  – Dr Dre
  Gaan er geen belletjes rinkelen jongens?
  Maargoed dat ‘HD’ geneuzel is gewoon commercieel gelul :’)

 3. HD-muziek en in-ear-koptelefoons… whahahaha, tuurlijk. Met een frequentiebereik van 20Hz tot >20.000kHz natuurlijk. Want dat red je natuurlijk ook zonder problemen met zulke geweldige speakers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *