Apple laat je eindelijk voorgeïnstalleerde apps verwijderen

Apple laat je eindelijk voorgeïnstalleerde apps verwijderen
Je hebt je er ongetwijfeld weleens aan geërgerd: de voorgeïnstalleerde apps die je met geen mogelijkheid kunt wissen. Hoor jij bij die groep, dan heeft Tim Cook goed nieuws voor je.

Apple overweegt namelijk om je de meegeleverde apps op je iPhone of iPad te laten verwijderen. In de volksmond heet deze software ‘bloatware‘, maar die term nam Cook niet in de mond tijdens zijn gesprek met BuzzFeed. Hij liet weten dat Apple kijkt naar de mogelijkheid om gebruikers meer vrijheid te geven over de apps op iOS-apparaten.

Dat is volgens de grote baas van Apple overigens ingewikkelder dan het lijkt. “Sommige apps zijn aan elkaar gekoppeld, waardoor je de boel in de war zou sturen als je ze verwijderd. Dat geldt echter niet voor alle apps die we meeleveren, dus ik denk dat het goed is om ernaar te kijken hoe we ze door gebruikers kunnen laten wissen. We willen namelijk dat je blij bent met je telefoon.”

Het lijkt erop dat Cook met de onmisbare apps doelt op applicaties als Mail, Safari, Camera en de App Store. Andere onderdelen, zoals het kompas, de aandelen-app of de tips-applicatie zouden bijvoorbeeld wel weggegooid moeten kunnen worden.

9 reacties

  • @Donstil: Apple liegt dat het barst !!! Natuurlijk kan het uninstallen voor problemen zorgen, MAAR als je gewoon de icons kan verwijderen (software blijft bestaan, en kan je via opties bijvoorbeeld weer tevoorschijn toveren als je het wilt gebruiken) als ze dat zouden willen.

   En dit is wat mensen al blij maakt hoor, gaan hun niet echt om het echt verwijderen (zou mooi zijn) maar het niet zichtbaar zijn van apps die je niet gebruikt is voorlopig al prima !
   En dit is technisch niet moeilijk om te realiseren.
   Nogmaals, de icon verwijderen (de shortcut van de app), niet de complete app.

   En als we toch bezig zijn, zorg eens dat ik alle tasks die open staan in 1x kan wissen, net als in Android ipv 20x alles weg swipen, 1 voor 1 …..

   IOS is gewoon bejaard aan het worden. Toch te triest voor woorden dat mensen een workaround moeten verzinnen door een trashmapje te maken om daar je niet gewenste apps in te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *