‘Apple lanceert dit jaar nog de kleinere iPhone 6C’

iPhone-6C
Dat Apple werkt aan een iPhone 6S en 6S Plus is geen verrassing, maar nu lijkt het erop dat het bedrijf ook bezig is met een opvolger van de geflopte iPhone 5C.

Tenminste, als we de Taiwanese website Digitimes mogen geloven. Zij stellen dat Apple in de tweede helft van 2015 de iPhone 6C lanceert, een kleinere versie van de iPhone 6 met een 4-inch scherm. Net zo groot als de iPhone 5 en 5S dus. Het toestel zou gebruikmaken van dezelfde A8-chip die ook door de iPhone 6 gebruikt wordt.

Apple Pay
Ook is er een nfc-chip in aanwezig, zodat de 6C Apple Pay ondersteunt, en kun je de TouchID-sensor gebruiken om met je vingerafdruk het toestel te ontgrendelen. Of de 6C op het gebied van design wederom een felgekleurde behuizing van kunststof krijgt is nog niet duidelijk, onlangs maakte men wel deze mock up van een mogelijke 6C, om een idee te krijgen hoe hij eruit zou kunnen zien.

Naast de geruchten over de 6C beweert Digitimes dat in dezelfde periode ook de iPhone 6S en 6S Plus op de markt zullen verschijnen. Deze zouden uitgerust worden met de krachtigere A9-chip.

6 reacties

  1. Weer die mythe dat de 5c een flop was. Er zijn 24 miljoen exemplaren van verkocht. Elke fabrikant zou daar voor tekenen. Bovendien waren de winstmarges hoger dan die op de reguliere 5.

    Ok, van apple zijn we hogere aantallen gewoon, maar een flop kan je dit niet noemen.

  2. Eens met wat luxaeterna zegt. Daarnaast was de 5c veelal ontworpen om lager-budget kopers naar de Apple Stores te trekken om ze vervolgens alsnog een 5s te laten kopen voor ‘maar’ honderd euro meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *