Apple Live Listen en audio-hyperlinks

Apple Live Listen
Op 10 september kunnen we de onthulling van de “nieuwe” iPhone (5C en 5S) verwachten. Behalve iOS7 lijkt Apple daar ook meer geinig dingen met audio te gaan doen.

Wat ze in Cupertino met ‘Live Listen’ willen is nog onduidelijk, maar de merknaam is alvast aangevraagd. De merknaam ‘Live Listen’ is aangevraagd voor internationale klasse 009. In deze klasse zit vanalles waaronder computers, handhelds, elektronische apparaten, geluidsopname en -reproductie, audioversterkers en nog veel meer. iTunes Radio zou een logische kandidaat zijn, maar het handelsmerk heeft ook betrekking hebben op klasse 010, dat te maken heeft met gehoorapparaten en assistive listening. In iOS7 waren al aankondigingen voor gehoorapparaten aangekondigd, dus wellicht hebben alleen doven en slechthorenden wat aan de nieuwe functionaliteit. (via iphoneclub)

Audio-hyperlinks
Potentieel spannender is het patent wat Apple aanvroeg op audio-hyperlinks. Deze hoorbare of onhoorbare links kunnen worden verwerkt in apps, podcasts, tv-shows of in winkels. De audio-hyperlinks moeten de gebruiker makkelijk toegang geven tot andere content. Dat klinkt als een service, maar Apple zou Apple niet zijn als ze (ook) niet een manier hadden gevonden om er geld aan te verdienen. Een van de toepasssingen zou kunnen zijn dat als je telefoon een “advertentie” hoort via Shazam-achtige technologie, er automatisch een website wordt geopend.

De mogelijkheden van audio-hyperlinks zijn onbeperkt. Straks krijg je bij het streamen van audio, luisteren of bekijken van podcasts of video’s kijken automatisch advertentie voorgeschoteld. Net als op de televisie, maar dan irritanter. (via mashable)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *