Apple lost eindelijk irritante iMessage-bug op

Apple los eindelijk irritante iMessage-bug op
Het euvel van de verdwenen SMS-berichten is eindelijk opgelost door Apple. Soort van.

iMessage werkt als een speer tussen iPhones onderling. SMS’jes worden door Apple namelijk automatisch omgezet naar een iMessage-bericht en over het internet verstuurd. Een feilloos systeem, behalve als je overstapt naar Android of Windows Phone. Dan is iMessage plots niet meer zo gebruiksvriendelijk.

Wanneer je als iPhone-gebruiker overstapt naar een ander OS, staat je telefoonnummer nog wel bij Apple geregistreerd als iMessage-nummer. Vrienden met een iPhone die je een SMS willen sturen (toegegeven, we SMS’en bijna niet meer) zien hun tekstbericht omgezet worden in een iMessage, maar omdat jij die niet meer kan ontvangen komt het bericht nooit aan. Een vervelende kwaal dat al tot veel boze reacties en een rechtszaak heeft geleidt.

Apple heeft, na het probleem in mei al erkend te hebben, nu eindelijk een oplossing. Op de pagina apple.com/deregister-imessage kun je je telefoonnummer uit de iMessage-tentakels vissen. Je moet wel een toegestuurde activatiecode invoeren, dus iemand anders afmelden voor iMessage is niet mogelijk.

Kijk hier hoe het SMS-record in 18 seconden wordt gebroken

Nog geen reacties

  1. Ze mogen mijn zus ook eens een werkende whatsapp-account verzorgen, heb echt geen zin om voor sms-jes te betalen omdat whatsapp niet functioneert op haar iPhone 4s. Maar dat zal eerder aan mijn zus liggen dan aan Apple. En neee, dat is geen beledeging richting Apple-eigenaren, mijn zus is gewoon een techn00b :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *