Apple Maps een stuk populairder op iOS dan Google Maps

Apple Maps
Wist de app dan na alle grappen en grollen toch groot te worden?

De kaartendienst wordt drie keer zoveel gebruikt tegenover directe concurrent Google Maps. Dit zegt Apple tegenover AP. Dat is opvallend, aangezien Apple Maps een stroeve start maakte, waarbij heel het internet de dienst op de hak nam. Zo werden mensen verkeerd de weg op gestuurd en dat zorgde voor een beschadigde reputatie.

In de afgelopen drie jaar heeft de techgigant hard gesleuteld aan de kaartendienst. En blijkbaar werpt het zijn vruchten af. Hoewel Google Maps wereldwijd nog steeds de nummer één in mobiele kaarten-app is. Dit komt mede doordat de zoekgigant zijn app op meerdere mobiele besturingssystemen beschikbaar heeft gesteld, terwijl Apple Maps alleen te gebruiken is op iOS. Apple beweert tegenover AP dat de applicatie elke week vijf miljard verzoeken moet verwerken. Of de app ooit naar Android zal komen is niet bekend.

57 reacties

  • @robert110: als je een appelproduct koopt staat appelflaps (euh… maps) al voorgeïnstalleerd. Het merendeel van de apple-adepten kijkt per definitie niet verder dan dat (een bekend symptoom van appleitis waar de medische wetenschap zich gek genoeg nauwelijks mee bezig houdt).

   Overigens vind ik google maps prima werken op een PC, maar op telefoon een stuk minder. Gebruik daar dan ook here maps, minder uitgebreid maar stukken efficiënter.

   • @Griffin: Niet verder kijken dan het voorgeïnstalleerde programma heeft weinig met Apple te maken, maar met luiheid van de mens. Vroeger was Internet Explorer om net diezelfde reden de dominante browser, hoewel het altijd al een kutprogramma is geweest.

    Ik voel een paar anti-monopolie-rechtszaken aankomen…

   • Is er echt zoveel verschil tussen al die ‘ mapsoftware’ en navigatie?

    Ik heb TomTom, Google en Here gebruikt en allemaal werkte het .. wel doet Here het het beste, maar dat is dan ook mijn nieuwste, dus die anderen kunnen ondertussen ook wel weer beter zijn dan toen ik ze had.

    • @dracae: ja, er is daadwerkelijk veel verschil tussen navigatie-systemen. De kloof tussen de diverse systemen wordt kleiner, maar als het gaat om routing, snelheid, timing en accuratesse van aanwijzingen en zeker als het gaat om hoe een systeem om gaat met onverwachte situaties (bestuurder die de route niet volgt, wegopbrekingen, vertragingen, etc) zijn de verschillen nog best groot. Maar ja, dat merk je pas als je er mee gaat rijden…

  • @robert110: Android of iPhone, het zijn allemaal goede telefoons voor mensen met verschillende wensen. Dat een iPhone technisch achterhaalde troep met een te groot prijskaartje is klopt niet. Dat een Android onstabiel is en steeds vastloopt is ook onzin. Dat Samsung altijd de beste androids maakt is ook onzin, waarom mensen altijd een samsung kopen in plaats van een andere android verbaast me, puur kuddegedrag van mensen die onvoldoende geinformeerd iets kopen.

 1. Tuurlijk zijn er meer apple maps gebruikers, het zit standaard op de devices. Het is eerder kwalijk te noemen dat apple maps zo bagger is dat een kwart van de gebruikers de standaard app niet gebruiken en voor googlemaps gaan.

 2. Komt waarschijnlijk doordat google maps standaard niet geïnstalleerd wordt en de meeste mensen het verschil niet eens weten. Daarnaast wordt apple maps meestal standaard geopend vanuit andere apps.

 3. Apple maps staat dan ook al standard op IOS dus indien het “werkt” dan zal je ook niks anders downloaden. Idem voor Android telefoons maar dan met google maps. Al werkt in elk geval google maps veeeel beter.

 4. Ik heb de laatste tijd eerlijk gezegd dat Apple maps ook beter werkt dan Google Maps, wat een lange tijd totaal niet zo was. Maar dat kan aan m’n telefoon liggen.

 5. Ik gebruik uit gewoonte eigenlijk google maps. Nooit een andere overwogen (heb wel een Iphone).

  Heeft iemand trouwens nog een goede tip voor een map/navigatie service die ook offline werkt (ivbm gebruik buiten de landsgrenzen)?

  • @e1000bmw523i: nauwkeuriger? Ik gebruik ook vaak HERE maps omdat ik niet altijd dataverbinding heb. (Woon in Kansas City… Uur buiten de stad is er niks meer) maar in vergelijking tot google maps is die hier toch in de stad zelf zeker niet zo nauwkeurig en up to date. Tevens wijkt de verwachte reistijd behoorlijk af van werkelijke reistijd.

 6. Ik gebruik al jarenlang Apple en ben eerlijk gezegd wel een fan maar Google Maps werkt gewoon beter qua snelheid en het vinden van bedrijven of winkels. Apple had nooit over moeten gaan op zijn eigen maps. Vraag me af hoelang het nog zo doorgaat met de arrogantie van het bedrijf..

 7. Ik heb een iphone en gebruik hem eigenlijk altijd werkt goed alleen soms weer hij wel eens een straat niet. Dan schakel ik over op google maps en die weet het altijd. Dus helemaal top is het nog niet.

 8. Ik kijk altijd even op de computer, Google Maps wel. En dan hoop ik maar dat ik het onthou…

  Wat verbazingwekkend goed lukt eigenlijk. En desnoods ga ik wel even prutsen met mijn telefoon of die TomTom die ergens in de krochten van mijn dashboardkastje ligt.

 9. Zelf een iPhone 6, maar gebruik bijna altijd Google maps. Als je bijvoorbeeld zoekt op ‘patisserie Amsterdam’ dan krijg je betere zoekresultaten. Ook de navigatie functie is beter. Een aantal functies zoals bijv. ‘vermijd tolweg’ heb je niet.

 10. Ik heb met apple maps de grootste moeite om adressen te vinden. Weet erg vaak geen raad met de ingevoerde bestemming. Dus google maps maar gedownload. Alhoewel google ook erg onhandig is op de iphone app

 11. Laatste tijd houdt Google maps me een beetje voor de gek. Iets anders zeggen dan op het schermpje staat. Toen weer overgegaan naar Apple. Heel erg verbeterd! Voordeel van Google is dat je een fietsoptie hebt en dat inderdaad, zoals hierboven werd aangekaart(jaja), de Google places is geïmplementeerd. Heel prettig met winkels, tramhaltes, bedrijven etc vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *