Apple mietert 25.000 illegale apps uit App Store

Apps in Apple App Store afrekenen met je telefoonrekening
Vanwaar deze gigantische opruiming ineens?

De Play Store van Google staat bekend om haar grote lading aan slechte applicaties en apps die niet al te veilig zijn om te gebruiken. Ook zijn er bizar veel copycats te vinden van populaire applicaties. In de App Store zou je dergelijke praktijken niet snel verwachten, maar de Chinese staatsmedia uitte wel degelijk kritiek op de digitale winkel van de techgigant. Er zouden namelijk veel te veel illegale apps in de Chinese App Store aanwezig zijn.

De Chinese staatsomroep CCTV meldde deerder deze week dat Apple vanwege de kritiek 25.000 illegale applicaties verwijderd heeft, voornamelijk gok-apps en applicaties die toegang gaven tot neploterijen. Hoewel Apple geen officiële bevestiging wilde geven over het aantal, is wel in een verklaring aan de Wall Street Journal terug te lezen dat ‘gok-applicaties illegaal en niet toegestaan zijn in de App Store in China’.

De staatsmedia had eerder zelf onderzoek gedaan in de App Store. Uit het onderzoek stelde CCTV dat Apple niet haar eigen regels van de App Store deed handhaven, aangezien trefwoorden als ‘loterij’ en ‘gokken’ alleen al honderden illegale applicaties zouden tonen.

Apple en China zijn überhaupt niet de beste vriendjes van elkaar. Vorig jaar moest het bedrijf uit Cupertino ook al haar VPN-apps verwijderen uit de App Store in China. Jezelf anoniem begeven op het internet is in China namelijk niet meer oké.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *