Apple Music verliest nog meer abonnees

Auteur: , 5 Reacties
Tim Cook

De Amerikaanse techgigant komt met eigen cijfers.

De muziekdienst van Apple levert steeds meer in. Waar ruim 15 miljoen gebruikers de dienst hebben uitgeprobeerd, zijn er nu nog slechts 6,5 miljoen betalende abonnees over, zegt Apple CEO Tim Cook.

Volgens de Apple-baas maken op dit moment ruim 8,5 miljoen mensen gebruik van het gratis proefabonnement. Cook doet een “WC-eendje” in een verklaring:

“I’m finding personally that I’m discovering a whole lot of music that I wasn’t listening to before. I think it’s fabulous, and to have over 15 million on there, and 6.5 million in the paid category, I’m really happy about it. And I think the runway here is really good.”

De uitspraken deed hij op het Wall Street Journal Technology event in Laguna Beach, Californië. Verder vertelde de CEO dat Apple zich meer gaat inzetten op het gebied van gelijke rechten voor de mens. Zo wil het bedrijf meer goede doelen sponsoren en activiteiten steunen. Dit, om de gedachte van Steve Jobs levendig te houden.

Apple Music staat met zijn actuele cijfers in de schaduw van de concurrentie. Spotify heeft momenteel meer dan 20 miljoen betalende abonnees en ruim 75 miljoen gratis gebruikers. Het techbedrijf uit Cupertino moet dus aan de bak om een groei te maken met zijn muziekdienst.5 reacties

Spotify opkopen, weet je zeker dat je iets goeds in huis hebt.

Al met al heb ik 2 dagen Apple music geprobeerd naast met spotify, Apple music werkt gewoon niet prettig.
@mike0709: zodra dat gebeurd ga ik over naar google play of terug naar het kopen van cd’s.
Toch een keurige score, ben benieuwd welke cijfers Spotify haalde zo vlak na release.
@Donstil: Niet te vergelijken. In het begin van Spotify was de markt nog klein en de behoefte voor streaming muziek minimaal. Nu is dat vele malen groter en wat Apple nu probeert is mensen met een iPhone en een Spotify abo daar weg te trekken. Of is dit wel belangrijk voor je omdat je Apple aandelen hebt?
@ffw88: Dus het is eigenlijk alleen maar unieker dat Apple nu al 6.5 miljoen gebruikers heeft bedoel je? Met een grotere verzadigde markt is het immers moeilijker om mensen aan je te binden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).