Apple Music vraagt geld in sommige landen voor trial

Apple Music vraagt geld in sommige landen voor trial
Gelukkig is het niet heel veel.

Om onbekenden redenen vraagt Apple een kleine vergoeding voor een trial van drie maanden voor Apple Music, die normaal gratis is.

Apple brengt 99 cent in rekening in Australië, Spanje en Zwitserland. Inwoners van die landen moeten voortaan eerst dokken voordat ze Apple Music kunnen uitproberen.

Het lijkt er tot nu toe op dat andere landen de dans nog ontspringen. Als je dus Apple Music een keer wilde proberen, dan is het slim om dat zo snel mogelijk te doen. Wie weet wanneer Apple toch besluit om in Nederland geld voor de trial te vragen?

Het is overigens onwaarschijnlijk dat de vergoeding ervoor zal zorgen dat mensen kiezen voor een andere muziekstreamingsdienst. De leider in on-demand muziek, Spotify, vraagt in Nederland ook 99 cent om zijn Premium dienst uit te proberen.

Misschien probeert Apple de kosten van de gratis trial terug te winnen. In feite probeerde het bedrijf nog goedkoper uit te zijn door geen royalties te betalen voor trial streams, maar labels en popster Taylor Swift staken daar een stokje voor.

Het is waarschijnlijk dat Apple de vergoeding ook naar de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Canada brengt. (Via Apple Insider)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *