‘Apple onthult nieuwe iPad in april’

Het duurt nog maar even!
Nog even geduld dus…

Apple organiseert vier evenementen in een jaar. Het eerste evenement is altijd in het begin van het jaar, het volgende event rond Worldwide Developers Conference, een derde in het derde kwartaal om hun nieuwe iPhones te lanceren en een laatste event voor andere producten. Het is daarom is het niet verrassend dat Apple bezig is met het organiseren van een iPad event.

Een bericht op 9to5Mac suggereert dat het event dit jaar in de eerste week van april gehouden wordt op de nieuwe campus van Apple. Mogelijk zelfs in het Steve Jobs theater, waar zo’n 1000 mensen kunnen zitten.

Achter de datum komen was simpel; ze checkten de 12.9 inch iPad Pro’s beschikbaarheid.

De verzending van de nieuwste iPad kost 2 tot 3 weken, maar wanneer men op beschikbaarheid klikt komen ze de datum 4 april 2017 tegen. Hiermee waren conclusies snel getrokken. De website speculeert namelijk dat de iPad op deze dag ook onthuld zal worden en meteen beschikbaar zal zijn voor consumenten.

Het kan natuurlijk ook nog zijn dat de iPad eind maart wordt onthuld en pas in april verkocht gaan worden. In ieder geval weten we zeker dat er binnenkort een event zal komen. Mocht je een nieuwe iPad willen kopen, dan kun je er ook vanaf eten. Dit kun je doen met je oude iPad.

7 reacties

 1. Ik ben benieuwd wat ze gaan bedenken. Want om heel eerlijk te zijn: ik zie de meerwaarde van een iPad niet meer. Nu de smartphones groter en sneller zijn dan voorheen kun je dat ook makkelijk gebruiken voor je films en nieuws.

  Maar het grootste nadeel van de iPad is dat ie telkens omvalt, tenzij je met een hoesje gaat werken. En dat toetsenbord is ook hopeloos (syncen met bluetooth…).

  Als ze nu de MacBook 12″ ook in een 10″ variant aanbieden, en van beide toestellen een convertible maken, dan ben je klaar. Dan heb je een echt computer OS, in plaats van een Mobiel OS. Dan heb je een prima Surface Book concurrent. De hype van de iPad was leuk (ik heb thuis nog een Mini liggen), maar het is een beetje een overbodig apparaat geworden.

  • @willeme: Precies dit.
   Ik heb de eerste generatie iPad gehad. Leuk ding, maar gebruikte ‘m na een jaar of 2 bijna nooit meer. (meer te maken met dat de eerste iPad echt traag werd in vergelijking met de iPad 2 & 3). Heb ‘m verkocht en daarna nooit meer gehad.

   Ik zie inderdaad ook het nut er niet erg meer van nee. Al moet ik wel zeggen dat ik laatst bij mijn vriendin thuis series ging kijken op dat ding op de bank. Dat was echt heerlijk! Voor de rest is mijn laptop de ideale ‘ipad’.

  • @willeme: Dat is wat velen al jaren roepen en daar is MS veel verder mee.
   De Ipad is een prachtig apparaat, simpel zat.
   Maar de Ipad pro sloeg nergens op want er is niks Pro want je werkt nog steeds met IOS en Apps.

   Een kleine macbook hadden ze allang, de Macbook air 11 inch maar die is niet krachtig en het scherm is enorm matig en natuurlijk niks touch.

   Let op, met deze koers is over 2 jaar het windows platform de keuze !

   – Windows 10 wordt echt steeds beter
   – Enorm veel hardware keuze (wil je touch ? no problem, wil je krachtige notebooks ? no problem, games, etc etc .. Geen probleem.
   – De prijzen zijn gewoon beter.

   Mac OS en de macbook hardware zijn steeds verder verwijdert van de users. Ze komen met dingen waar gebruikers nauwelijks om vragen, de prijzen stijgen en steeds meer issues met software en hardware na release.
   Ook qua design is de rek eruit daar waar MS steeds grotere stappen maakt.
   Performance en opties waar de klant veel meer keuze heeft (bijv. 32GB RAM) zie je ook op Windows hardware.

   Tevens hebben ze het Mac OS team ontbonden aangezien ze 79% van hun winst maken met de Iphone, dus op innovatie mbt je Mac OS hoef je weinig te verwachten.

   Nee, Apple is niet op de goede weg, worden donkere dagen voor Mac users vwb Computers.

   • @turbobrick:

    1. Een standaard iPad met Retina scherm is eigenlijk precies goed. Filmpjes kijken, nieuws, muziek: dat soort werk. Aangezien je toch alles streamt is veel geheugen en 3G overbodig. Mijn iPad Mini heeft 128 GB (waarvan ik nog geen 40 GB heb gebruikt) en ik heb altijd WiFi, dus die 3G was ook niet nodig. Het gaat toch van mijn mobiele abonnement af, dus de meerwaarde zie ik alleen als je een aparte data kaart haalt in het buitenland op vakantie bijvoorbeeld.

    2. Microsoft maakt enorme sprongen, inderdaad. De Surface Pro is een gaaf apparaat. Een beetje onhandig als tablet, maar als tussenmodel goed gedaan, beter dan de iPad Pro. Dat apparaat heb ik nooit begrepen.

    3. Windows 10 wordt steeds beter. Het is een degelijk OS, maar in vergelijking met Mac OS vind ik het niet fijner. Integendeel. Zeker als je kijkt naar hoe het samenwerkt met andere Apple producten. Dat doen ze toch echt wel goed.

    4. Ik werk nu op meerdere laptops, waaronder eentje met touchscreen (HP Envy, i5, 8GB, SSD) en ik heb het een paar keer gebruikt. Ja, je hebt touchscreen, maar lekker werken doet het niet. Misschien is het iets waar ik aan moet wennen, maar tot nu toe is het Mwah.

    5. De issues met de MBP vallen reuze mee. 99% draait probleemloos. Batterijduur is uitstekend, het scherm is briljant, de touchbar is soms best handig, touch ID is super, het geluid is waanzinnig en MacOS is nog altijd stabieler dan Windows 10. En de bouwkwaliteit, afwerking en materialen van de nieuwe MBP zijn bijzonder indrukwekkend, dat heb ik nog niet gezien op een windows laptop. De Dell XPS komt overigens in de buurt. De prijzen zijn inderdaad te hoog en de sprongen die Windows maakt zijn vele malen groter dan Apple doet op dit moment.

    Voor beide systemen valt wat te zeggen. De nieuwe features van de MBP moeten je aanspreken. Ik vind ze geslaagd, maar dat hoeft niet voor iedereen te gelden. Dus ondanks alles heeft Mac voor mij nog altijd een voorsprong, maar het verschil wordt steeds kleiner. Gelukkig. Want nog niet zo heel lang geleden was Windows soms echt dramatisch.

    Het worden in elk geval erg leuke tijden. Felle concurrentie zal altijd zorgen voor betere producten! En hopelijk ook iets betere prijzen 😉 Want die MS producten zijn ook behoorlijk aan de prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *