Apple-patent duidt op een drukgevoelig touchscreen

Apple-patent duidt op een drukgevoelig touchscreen
Apple heeft weer een idee vastgelegd. The US Patent and Trademark Office ontving deze keer de aanvraag van een touchscreen met drukgevoelige sensor-technologie.

Tot nu toe is het touchscreen op een smartphone of tablet eigenlijk nog best beperkt in functies. We kunnen wel swipen, klikken, scrollen, zoomen en tekenen, maar het werkt allemaal via dezelfde techniek. Een coördinatenstelsel achter je scherm bepaalt waar je vinger of pen zich bevindt en stuurt die info door naar het besturingssysteem.

Apple wil de mogelijkheden van het touchscreen-beeldscherm uitbreiden en heeft hiervoor het volgende patent ingediend. Het idee komt met een aantal tekeningen van een iPad waarop drukgevoelige sensors in de hoeken zijn aangegeven. Wat Apple precies met de technologie voor ogen heeft is nog niet zeker.

De druksensors zouden kunnen dienen voor grafische bewerkingen of als scroll-buttons. Een andere mogelijkheid is een soort van handpalm-detectie, die bij het vasthouden van je iPhone of iPad een deel van het beeld in de hoeken uitschakelt. Dit om te voorkomen dat je per ongeluk met je hand op een link klikt.

Waarschijnlijk duurt het nog wel even voordat we dit en alle andere Apple-ideeën op een iDevice in de winkels zien.

Apple touchsensor patent

Apple touchscreen patent

8 reacties

  1. Dat zou wel een uitkomst kunnen zijn voor als je muziek maakt op je ipad. Als je nu met garageband beats probeert te maken dan verschilt ‘ie nog wel eens in volume als je bijvoorbeeld op de drums speelt. Echt zwaar vervelend. Harder of zachter ”tikken” maakt geen ene moer uit

  2. Dat zou wel een uitkomst kunnen zijn voor als je muziek maakt op je ipad. Als je nu met garageband beats probeert te maken dan verschilt ‘ie nog wel eens in volume als je bijvoorbeeld op de drums speelt. Echt zwaar vervelend. Harder of zachter ”tikken” maakt geen ene moer uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *