‘Apple plaatst order voor miljoenen OLED-schermen bij Samsung’

iPhone
We wisten stiekem al dat de iPhone 8 OLED-techniek zal gaan krijgen. Dit bericht is dan ook een bevestiging op de eerdere geruchten.

De Amerikaanse techgigant heeft bij Samsung aangeklopt voor de OLED-schermen. Bronnen hebben aan de Aziatische Nikkei verteld dat het gaat om een order van 70 miljoen OLED-schermen. Deze panelen zijn bestemt voor de iPhone 8, die later dit jaar gepresenteerd zal worden door Apple. Het zal de eerste iPhone zijn met OLED-techniek onder de kap.

Bij Samsung zijn ze klaar om aan de slag te gaan. Volgens de bronnen beschikt de Zuid-Koreaanse techgigant over de mogelijkheid om 95 miljoen OLED-schermen te maken, mocht Apple onverhoopt meer panelen willen.

Samsung Electronics weigerde te reageren op de berichtgevingen. Het techbedrijf zegt niet te praten over mogelijke klanten. Dit jaar zal Apple drie iPhones presenteren. Het topmodel is de iPhone 8 of iPhone Edition. Met een gebogen OLED-scherm en een mogelijke irisscanner. Al de drie de modellen zullen daarnaast vermoedelijk beschikken over draadloze laadtechnologie en zijn de smartphones waterdicht.

5 reacties

 1. Let op, met de release is OLED de shit en is draadloos opladen ook superhandig opeens.
  Nu allemaal onzin bij de Fanboys, we zagen dit fenomeen eerder met waterproofing, widgets, notification bar, en ga zo maar door.

 2. nope , blijf er bij , draadloos opladen op een matje is zinloos en ik hoop als de iphone 8 het heeft dat je ook nog gewoon kan opladen
  Indien het matje er niet bij geleverd wordt zal ik het zeker niet bestellen
  Een Oled scherm heeft inderdaad een veel beter beeld maar dit wil ik op mijn televisie maar om te bellen,mailen en de krant te lezen voldoet mijn iphone 6 scherm ook wel meer dan genoeg
  En ik ga zeker de discutie niet aan van Apple had dit eerst en Samsung dit …beide kopiëren van elkaar !

  • @gorre: Nou, Apple heeft de laatste jaren maar weinig gedaan wat door anderen gecopieerd is hoor … immers veel bleef hetzelfde met wat meer snelheid en andere kleine verbeteringen.
   Andersom was het wel zo, van het uiterlijk, tot OS zaken, tot features.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *