Nieuwe Apple Pro Display XDR blijkt de nieuwste melkkoe

apple-xdr-pro-beelscherm-peperduur
Deze keer komt de marge niet uit het onderhoud, maar van items die je nooit verwacht…

Naast de Mac Pro met een onvoorstelbaar prijskaartje lanceerde Apple ook direct het bijbehorende beeldscherm. Dit Apple XDR scherm is, zonder standaard, verkrijgbaar in 2 varianten. Het 32 inch Retina scherm in 6K-resolutie is verkrijgbaar in standaard glas voor € 5.499,-. Je kunt ook kiezen voor de uitvoering in glas met nanostructuur. Deze nanostructuur zorgt ervoor dat je minimale reflectie hebt, maar toch een scherp beeld met veel contrast. Deze optie kost € 1.000,- meer.

Natuurlijk kan je voor dergelijke budgetbeeldschermen niet verwachten dat je heel veel extra’s krijgt. Apple moest dus een paar manieren verzinnen om toch uit de kosten te komen. Allereerst kan je natuurlijk niet verwachten dat je het scherm voor zo’n koopje ook neer kunt zetten. De standaard verkoopt men dan ook los. Voor € 1.099,- kan je met de Pro Stand het scherm neerzetten waar je wilt en bewegen hoe je wilt. Nu begrijpt Apple dat je niet de meest kapitaalkrachtige koper bent als je zo’n beperkt budget hebt voor een scherm. Als de Pro Stand net te veel is kan Apple het ook wel door de vingers zien als je het scherm op een bestaande wand- of muurbeugel bevestigt. Uiteraard komt deze gulheid met een prijs, men moet immers iets verdienen. Voordat je kunt knutselen moet je dus even wat huiswerk doen. Jouw beugel moet namelijk wel VESA-geschikt zijn. Als dat zo is kun je de beugel gebruiken in combinatie met de VESA-montageadapter. Ook die moet je natuurlijk aanschaffen. Voor € 219,- mag jouw nieuwe scherm op een oude VESA-beugel.

Mocht je deze stappen doorlopen hebben en jouw portemonnee weggelegd hebben is er nog één laatste item waar Apple graag geld op wil verdienen. Deze optie is alleen voor degenen die het duurdere Nano-scherm hebben gekocht. Dit scherm is namelijk volgens Apple niet schoon te maken met een reguliere doek, maar alleen met de speciale Apple-schoonmaakdoek. Het eerste exemplaar wordt, ondanks de budgetprijs, bijgeleverd. Volgende exemplaren kunnen telefonisch worden bijbesteld. Welk bedrag de altijd met de klant meedenkende techgigant in gedachten heeft is nog niet bekend. Wel kunnen we erop rekenen dat, zoals de cynische Apple-watchers al opmerken, het gebruik van reguliere reinigingsdoekjes door Apple als schending van de garantievoorwaarden wordt gezien. De schoonmaakinstructies van Apple staan inmiddels online.

Met deze gigantische prijzen en de opvallende kostenverhogende accessoires is zo zoetjes aan de vraag gerechtigd of men hier de hand niet overspeelt. De reacties op internet spreken in ieder geval boekdelen.

Mocht je het overigens niet erg vinden om een paar ‘stuivers’ neer te tellen voor wat kijkervaring dan is deze Sony thuisbioscoop wellicht ook het overwegen waard.

6 reacties

  1. Geen stand en vooral geen ingebouwde Vesa zijn gewoon extreem gebruiksonvriendelijke praktijken.
    Was nergens voor nodig, behalve puur incashen $
    Dat wil ik gewoon per definitie niet ondersteunen. Geen schaamte dat bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *