Apple schuift Samsung aan de kant voor TSMC

Apple A7 chip
De processors van de techgigant werden tot nu toe steeds geleverd door concurrent Samsung, maar na een aantal rechtszaken heen en weer lijkt de relatie te zijn bekoeld.

Volgens de Wall Street Journal heeft TSMC de eerste lading mobiele chips al naar Apple verstuurd. Het lijkt de bedoeling dat de leverancier het stokje van Samsung over gaat nemen. Natuurlijk zal Samsung dat voelen in zijn omzet, al is het de vraag in hoeverre dat een rol speelt voor een multinational van deze grootte. De twee techbedrijven voeren al jarenlang een patentstrijd en dat is de relatie zeker niet ten goede gekomen.

Dit is dus de ultieme kans voor TSMC, dat naar verwachting chips met de nieuwe 20nm-techniek gaat produceren. Hierdoor zouden de processors sneller moeten zijn, terwijl het energieverbruik hetzelfde blijft. Naast Apple produceert TSMC ook chips voor andere grote bedrijven zoals Nvidia en Qualcomm.

Toch zijn Samsung en Apple niet helemaal van elkaar af. Het flash- en RAM-geheugen wordt nog steeds bij Samsung afgenomen, maar ook hiervoor zal Apple op den duur op zoek gaan naar andere partijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *