Apple stopt nieuwe BT-antenne in iPhone 6 en iPad Air 2

iPhone 6
Een opmerkelijk bericht. Als je nu een nieuwe iPhone 6 of iPad Air 2 bestelt, krijg het vernieuwde Bluetooth 4.2.

Het is niet eerder voorgekomen dat Apple een stukje hardware aanpast bij een bestaand model dat al in de verkoop zat. Bij de vernieuwing van de herfst-lineup voegt het Amerikaanse merk de update door bij de iPhone 6, iPhone 6 Plus en de iPad Air 2. Voorheen beschikten deze apparaten over Bluetooth 4.0.

De update zorgt ervoor dat de batterij minder snel opraakt bij gebruik van de standaard. Ook moet de nieuwe versie zorgen voor een upgrade in snelheid. De update kwam aan het licht doordat een lezer van Appleinsider de verandering zag op de specificatie-pagina van de producten op de website van Apple. Of de huidige iPhone 6 en iPad Air 2 softwarematig een upgrade krijgen naar de nieuwe versie is niet bekend. Om van alle nieuwe functies gebruik te kunnen maken dient er een andere Bluetooth-antenne geplaatst te worden.

2 reacties

  1. Komt er ook een programma voor vraag ik me af. Want mijn iphone 6 plus gaat wel gigantisch snel leeg. Ik haal met geluk een dag, als locatievoorziening en bluetooth uit staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *