Apple stort zich op een mobiele betaaldienst

Apple stort zich op een mobiele betaaldienst
Afrekenen met je iDevice, er wordt aan gewerkt.

In de techwereld worden de lijnen van mobiele betalingssystemen steeds zichtbaarder. Google werkt a al geruime tijd an een manier om met je mobieltje af te rekenen, Paypal heeft ook soortgelijke oplossingen en startups die zich richten op mobiele betalingen als Square Inc. en Stripe nemen hand over hand toe.

De vraag is dus: waar blijft Apple? Volgens The Wall Street Journal, een betrouwbare bron qua Apple-geruchten, wordt er nu achter de schermen gewerkt aan een betaaldienst waarmee ook fysieke producten afgerekend kunnen worden. iTunes-topman Eddy Cue zou al met industrieleiders om de tafel hebben gezeten om de mogelijkheden voor het afrekenen met je iPhone te onderzoeken. Apple-topvrouw Jennifer Bailey is volgens de zakenkran aangesteld om de betaaldienst op te zetten.

De bedoeling is dat je met je iTunes-account ook in winkels kunt afrekenen. Dit gaat dan niet via NFC, dat door iedereen behalve Apple wordt ondersteund, maar via iBeacon, een klein bluetooth signaal.

In 2012 doken er ook al geruchten op over Apple’s betaaldienst (Wallet app), maar die plannen zijn destijds in de ijskast geparkeerd na zorgen over klachten van klanten over winkeliers, die dan bij Appel terecht zouden komen.

575 miljoen potentiële klanten

Apple had vorig jaar 575 miljoen iTunes-geregistreerden, dus wanneer die de mogelijkheid krijgen om ook in échte winkels spullen te kopen, via de creditcardgegevens die in iTunes staan, heeft Apple een aanzienlijk deel van de markt in handen. Er wordt ook gespeculeerd om de vingerafdruk die gebruikt wordt voor Apple’s Touch ID op de iPhone 5s te gebruiken voor verificatie van aankopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *