Apple stuurt app ontwikkelaars dringende waarschuwing

Apps in Apple App Store afrekenen met je telefoonrekening
Na oktober zouden er zomaar duizenden apps verwijderd kunnen worden.

Apple heeft aan ontwikkelaars van applicaties laten weten dat een ‘privacy policy’ echt een vereiste is wanneer men apps aanbiedt via de App Store. Ook TestFlight, het platform waar ontwikkelaars hun software kunnen laten uitproberen door bètagebruikers. Klinkt tegenwoordig zeker meer dan logisch, maar het blijkt dat veel ontwikkelaars hier tot nog toe lak aan hebben.

Vandaar dat Apple deze ontwikkelaars een dringende waarschuwing heeft gestuurd. In het bericht staat (via 9to5Mac) dat hun applicaties vanaf 3 oktober over een privacybeleid moet beschikken. Dit kan getoond worden in de vorm van een link of tekst. Het toevoegen hiervan kan alleen gebeuren wanneer er een nieuwe app-versie wordt uitgebracht.

In een privacy policy moet er volgens Apple onder meer staan welke gegevens er worden verzameld van de gebruiker. Ook de manier hoe deze data wordt vergaard is belangrijk om te vermelden, evenals het uiteindelijke doel hiervan.

Een ander vereiste is dat ontwikkelaars moeten kunnen garanderen dat derde partijen die toegang hebben tot gebruikersgegevens dezelfde bescherming moeten bieden. Bovenstaande eisen van Apple zijn min of meer terug te vinden in de nieuwe AVG-wet. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Eén reactie

  1. Android dev kost eenmalig 25,- voor levenslang toegang.
    Apple vraagt jaarlijks 99,-

    Google geeft devs een jaar of zelfs anderhalf jaar de tijd om te updaten. (voor november 2018 naar 64bit bijvoorbeeld, maar 32bit versies mogen er ook gewoon naast blijven bestaan!)
    Apple geeft ze een maandje of 2. (En nu moet de hele app een update krijgen vanwege het toevoegen van een policy?, hoop voor de apple devs dat ze hun oude projecten (op tijd) terug op de baan krijgen. Afhankelijk van veel zaken kan een simpele patch, jaren later alsnog een flinke klus zijn..)

    Terwijl de app store juist z’n bestaanrecht uit miljoenen (third party) apps komt… Consument en partner onvriendelijk. Vind het maar een rot bedrijf ,wat zonde van de anders best interessante apparaten is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *