Netflix wil Apple App Store omzeilen

Auteur: , Geen reacties
Er is vanalles

Wat is er precies aan de hand met de streamingdienst?

De Netflix-app behoort tot een van de meest populaire applicaties die er te vinden zijn in de App Store. Het is dan ook niet zo gek dat diezelfde app heel wat geld in het laatje brengt. In het meest recente nieuws staat Netflix zelfs op plek drie van apps die de meeste inkomsten genereren.

Net als Fortnite eerder deze maand wil Netflix waarschijnlijk geen substantieel deel meer afstaan aan Apple bij het afsluiten van nieuwe abonnementen. Volgens TechCrunch zou de streamingdienst aan het experimenteren zijn met het afsluiten van abonnementen, op een manier die niet via iTunes zou gaan.

In plaats daarvan word je doorgestuurd naar de mobiele webversie van Netflix. Wil je via iTunes in de testregio’s (33 landen waaronder Nederland) betalen, dan zal blijken dat je niet in staat bent om in te loggen. Door deze actie krijgt Apple geen 30 procent van de gebruikelijke inkomsten.

De actie van Netflix klinkt Google waarschijnlijk bekend in de oren. Eerder dit jaar stopte de dienst al met het toelaten van nieuwe klanten via Google’s Play Store. Of Apple (en Google) met een reactie komen op Netflix’ aanpak is nog niet bekend.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).