Apple verpestte mogelijk expres FaceTime op iOS 6

Apple heeft weer een rechtszaak aan hun broek
Apple zou iOS 6-gebruikers zo dwingen om up te graden naar iOS 7.

Immense bedrijven als Apple krijgen regelmatig een rechtszaak aan hun broek. Iedereen wil per slot van rekening een graantje meepikken. Toch lijken de argumenten in de rechtszaak rondom het bewust saboteren van FaceTime voor iOS 6 voor financieel gewin gegrond. Apple zou namelijk FaceTime voor iOS 6 moeilijk te gebruiken hebben gemaakt, om zo de gebruikers te forceren om iOS 7 te downloaden. Hiermee zou Apple miljoenen euro’s besparen.

Volgens AppleInsider zouden er interne mails van Apple als bewijsmateriaal tegen hen gebruikt worden. De inhoud zou erop wijzen dat het miljardenbedrijf FaceTime voor iOS 6 bewust onbruikbaar maakte. Zo wilde ze de gebruiker dwingen om iOS 7 te installeren. FaceTime zou bij de lancering gebruik maken van een derde partij; Akamai zou de servers leveren voor de telefoneerapp. Dat zou Apple miljoenen dollars kosten, waardoor ze ervoor kozen om de telefoontjes anders te faciliteren.

In dat proces werd het gebruik van FaceTime voor toestellen met iOS 6 dusdanig gebruiksonvriendelijk gemaakt dat de gebruiker wel over moest stappen naar iOS 7. In een interne mail zou het volgende gestaan hebben: “We (Apple) hebben iOS 6 kapot gemaakt. De enige manier om FaceTime weer te gebruiken, is door te upgraden naar iOS 7.”

Apple heeft nog niet officieel gereageerd, maar als de aantijgingen kloppen, zal het Amerikaanse concern flink wat schadeclaim moeten uitdelen.

Nog geen reacties

      • @turbobrick: 1e generatie ipad is 7 jaar geleden uitgekomen, als je android had kon je hem na 2 jaar weg gooien, het is bijzonder dat die dingen het gewoon nog doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *