Apple verwijdert games met confederate flag

Apple civil war
Apple haalt momenteel games uit de appstore die de confederatieflag tonen. Dat ontdekte Touch Arcade.

Verschillende games die zich afspelen tijdens de Amerikaanse burgeroorlog zijn niet meer te downloaden. De vlag wordt in verband gebracht met de schietpartij in een Amerikaanse kerk in Charleston.

Apple bevestigt het nieuws aan Buzzfeed News. De ban geldt niet voor apps met een educatief of historisch karakter. Apps die de vlag op “aanstootgevende of beledigende manier” gebruiken worden verwijderd. Apple overlegt met de ontwikkelaars van de gebande apps over de aanpassingen die zij kunnen doen om de app terug te krijgen in de appstore. Warner Bros. en Alibaba besloten eerder geen confederatiespullen meer te verkopen.

De confederatievlag is de vlag van het Amerikaanse zuiden ten tijde van de Amerikaanse burgeroorlog. Omdat de slavernij een belangrijke oorzaak voor de burgeroorlog was is de vlag uitgegroeid tot symbool voor racisme, slavernij en onderdrukking. Dylann Storm Roof, de Amerikaanse schutter die negen mensen in een kerk in Charleston doodschoot, poseerde op verschillende foto’s met de vlag.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *