Apple Watch kan gebruikt worden om kanker op te sporen

Apple Watch kan gebruikt worden om kanker op te sporen
Van een polsgadget met weinig indrukwekkende functies tot een device dat kanker kan opsporen. Als het aan Tim Cook ligt wordt de Apple Watch een bijzonder slim apparaatje.

De Apple Watch heeft zich nog tot op heden niet kunnen onderscheiden van de huidige smartwatches, veelal op de leest van Android Wear geschoeid. Daar kan verandering in komen, want in het tv-programma Mad Money stelde Apple-ceo Tim Cook dat het slimme horloge in de toekomst de bloeddruk moet kunnen meten en diabetes kan monitoren. Ook zou de Apple Watch kunnen helpen met het detecteren van kanker.

Het opmerkelijke is dat er bij de huidige Apple Watch nog een aantal gezondheidsfuncties werden geschrapt, zoals een bloeddrukmeter of een stressniveau-monitor. De techniek zou er nog niet rijp voor zijn. Wanneer we dergelijke functies wel kunnen verwachten is nog niet bekend.

De Apple Watch ligt vanaf 24 april in diverse landen in de winkels. Nederland hoort daar niet bij.

[lg_folder folder=”Apple/Watch/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

7 reacties

  1. Wat een onzin, in zijn huidige vorm heeft het ding geen van die functies. Daar voor moeten waarschijnlijk allemaal accessoires voor worden bijgekocht.
    Ja ik kan met een fiat panda ook een paard vervoeren, moet ik er wel eerst een trailer achter hangen.

  2. Handig, krijg je dan ook out of the blue een notificatie met ‘waarschuwing, kanker geconstateerd. U heeft nog 2 jaar te leven’ gevolgd door siri die verteld ‘2 ziekenhuizen in een straal van 25 km met 10% korting op uw chemotherapie’

    Nee, dit gaat mij wat te ver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *