Apple Watch: zeven dingen die je nog niet wist

Apple-Watch-linkshandigen
Na de onthulling van de Apple Watch zijn er tal van nieuwe feitjes naar buiten gekomen over de wearable van Apple. Hoe zit het bijvoorbeeld met waterdichtheid? En linkshandige gebruikers dan?

Na het Apple Event van gisteravond konden de aanwezigen meteen aan de slag met de Apple Watch, en dit heeft wat nieuwtjes opgeleverd die Apple niet benoemde tijdens de persconferentie.

01. De Apple Watch Edition (de duurste, gouden editie) komt in een speciaal juwelendoosje dat tevens dienst doet als oplader. De achterkant van het doosje heeft een Lightning-connector en aan de binnenkant zie je de aangekondigde magnetische oplaadcirkel. Zo kun je ’s nachts je Apple Watch opladen in stijl.

02. Er is een ingebouwd microfoontje aanwezig in het horloge waarmee je (telefoon)gesprekken kunt voeren via de smartwatch. Je iPhone uit je broekzak halen als je gebeld wordt is in dit geval dus niet meer nodig.

Apple-Watch-waterdicht

03. De Apple Watch is spatwaterdicht, wat betekent dat je er met gemak mee door de regen kunt lopen en je handen kunt wassen. Doe hem echt wel af voordat je het zwembad induikt of onder de douche gaat.

04. Het is mogelijk om applicaties via de Apple Watch naar de iPhone te versturen. Deze apps kunnen vervolgens op de Apple Watch verplaatst worden door je vinger erop gedrukt te houden, precies zoals dat nu ook al gaat bij de iPhone en iPad.

05. Ben je vaak je iPhone kwijt? Door een nieuwe ‘Ping My iPhone-functie’ in je Apple Watch kun je met een druk op het scherm een geluid naar je telefoon sturen. Handig als hij in stille modus staat en je toch op die manier je iPhone terug wilt vinden.

Apple-Watch-nieuwtjes

06. Zoals sommigen van jullie gisteren (terecht) vroegen, leek de Apple Watch op het eerste gezicht puur voor rechtshandigen gemaakt te zijn, dankzij het wieltje dat aan de rechterkant van het horloge zit. Door simpelweg een functie in de instellingen aan te vinken, activeer je een ‘left-hand-modus’ zodat je de Apple Watch om kunt draaien. Dit plaatst het wiel aan de andere kant, waarmee het probleem opgelost is.

07. Sommige apps zullen ook zonder internetverbinding werken, waaronder het bijhouden van je bewegingen en activiteiten, Apple Pay en muziek-apps. Al zijn de exacte offline mogelijkheden van de Apple Watch nog steeds niet helemaal duidelijk. To be continued dus.

En als bonus: de lederen bandjes van de Apple Watch worden gemaakt door een Nederlands bedrijf.

Meer weten over de eerste wearable van Apple? Check dan dit artikel.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *