Apple weer in de problemen; dit keer MacBook Air 2018

Weer?!
Het is weer raak met een foutief Apple-product.

Apple lijkt de laatste tijd behoorlijk proactief te zijn met problemen rondom hardware. Zo’n twee weken geleden bleken een hoop MacBook Pro’s mogelijk een foutieve batterij te hebben die kan oververhitten, terwijl er nu problemen zijn rondom de Air-reeks laptops. Tja, voor Apple-prijzen verwacht je eigenlijk ook geen grote problemen.

Apple stuurt intern naar medewerkers dat een ‘zeer kleine hoeveelheid’ MacBook Air’s uit 2018 een probleem zou hebben met het moederbord, zo meldt 9to5mac op basis van de interne documenten. Als een gebruiker naar een officieel reparatiepunt van Apple komt met problemen die veroorzaakt worden door het moederbord, zal het brein van de laptop gratis vervangen worden.

Hoewel niet bekend is om hoeveel laptops het precies gaat, zou wel bekend zijn dat het alleen 13″-MacBook Air-laptops uit 2018 betreft. Ook het exacte probleem met het moederbord is niet bekend, maar een van de symptomen zou het niet kunnen opstarten van het apparaat zijn.

Mocht je een MacBook Air uit die periode hebben, dan kun je naar een officiële Apple-winkel (of erkend servicepunt) om het toestel te laten testen. Meestal zet Apple ook een tool online voor dit soort dingen, waarbij je je serienummer kunt invoeren om te verifiëren of je in aanmerking komt voor vervanging. Een dergelijke pagina is er op het moment van schrijven nog niet.

Gebruikers komen tot vier jaar na de originele aanschaf van een MacBook Air in aanmerking voor de (anderzijds absurd dure) gratis reparatie.

Lees ook: Heb jij recht op gratis update van iPhone, MacBook of iPad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *