Apple weet niet te overtuigen met de Watch

Apple Watch
De wearable van het merk is geen succesverhaal.

In vergelijking met andere merken scoort Apple matig als het gaat om verkoopcijfers. Nieuwe resultaten van onderzoeksbureau IDC laten zien dat het techbedrijf verder en verder wegzakt. Het rapport toont dat andere merken groeien, maar Apple doet juist precies het tegenovergestelde.

Fitbit (+28,7%), Xiaomi (+2,5%) en Garmin (+106,7%) doen goede zaken. Kijken we naar Apple dan zien we een niet al te misselijke -56,7%. Apple verkocht in de maanden april, mei en juni 2015 3,6 miljoen Watches. Dit jaar waren het in diezelfde periode nog maar 1,6 miljoen exemplaren. Waar anderen juist meer verkopen zakt Apple verder weg.

Volgens analisten is het goed mogelijk dat Apple het iPhone-event van vanavond aangrijpt om een vernieuwde Watch te presenteren. Het zal hier echter gaan om een kleine ingreep. Of deze update voldoende zal zijn om de verkoopcijfers terug in het groen te brengen zullen we terugzien in een volgend rapport.

UPDATE: ja, er komt een Apple Watch series 2. Meer info HIER!

2 reacties

  1. Dat is wel een beetje appels met peren vergelijken, fitbit maakt bandjes van een paar tientjes, ja dat verkoopt makkelijker natuurlijk.

    Verder verkopen de andere twee ook erg weinig smartwatches, 106% plussen lijkt dan veel maar dat is nog bij lange na niet het aantal wat Apple er verkoopt in een slecht kwartaal.

    Apple maakt verder geen verkoopcijfers bekend van de Apple watch. Is allemaal gok werk van analisten.

    • @Donstil: vind dat je een dergelijke vergelijking best mag maken. Garmin is ook vrij prijzig. Dat gezegd hebbende: ik zie zo in het publiek best veel Apple Smart watches. Ik gebruik zelf een fitbit. De functies die ik nodig heb voor een redelijke prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *