‘Apple werkt aan iPad van 12 inch’


Er is een duidelijke trend waarneembaar waarbij tablets alsmaar kleiner worden, en de grens met telefoons langzaam vervaagd. Apple doet hier ook aan mee, met de iPad Mini, maar zou tegelijkertijd aan een veel, vééél grotere versie werken.

De tabletbouwers uit Cupertino hebben momenteel de iPad Mini met een scherm van 7,9 inch en de reguliere iPad die 9,7 inch meet. In mei doken er al geruchten op over een iPad die richting de 13 inch zou duiken. En nu meldt het Chinese United Daily News dat ze aan een 12 inch rakker werken, samen met Quanta Computer. Laatstgenoemde is een onderdelenleverancier voor MacBooks, en dat is opvallend, aangezien Apple meestal Foxconn inschakelt voor iPad-klussen. Maar het wordt dan ook gezegd dat Quanta Computer haar productie wil diversificeren.

Volgende maand, of in november, wordt er een lading nieuwe iPads verwacht. De vijfde generatie zou dan gepresenteerd worden, samen met de iPad Mini 2 die waarschijnlijk een retinascherm krijgt. Het is onwaarschijnlijk dat de grotere iPad ook dan al wordt getoond, want een introductie in 2014 is aannemelijker.

12 inch iPad

Hamvraag: wie zit er eigenlijk te wachten op een tablet die groter is dan de kleinste MacBooks van Apple?

Impressies via Macrumors

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *