Apple werkt aan omgekeerd draadloos opladen, maar wat is het?

Apple werkt aan omgekeerd draadloos opladen, maar wat is het?

Apple werkt aan omgekeerd draadloos opladen, maar wat is het?
Afbeelding via Weinbach

Er wordt al jaren door Apple over gepraat: omgekeerd draadloos opladen. Maar wat is het eigenlijk en wat kunnen we ermee?

Meerdere geruchten gaan rond dat Apple van plan is om dit jaar een “iets grotere” draadloze oplaadspoel in de iPhone 13-reeks op te nemen, die niet alleen een verbeterd warmtebeheer en een hoger wattage zal opleveren maar het zou ook de weg kunnen effenen voor omgekeerd draadloos opladen. Ook andere fabrikanten zijn hier al langer mee bezig, zal Apple dan de eerste zijn om dit te gaan gebruiken in hun iPhones?

Apple en omgekeerd draadloos opladen

Het gerucht komt van Max Weinbach. Hij zegt dat de techgigant van plan is om de fysieke draadloze oplaadspoel in deze aankomende iPhone groter te maken. Gevolg is dan dat het oppervlak waar draadloos opgeladen mee kan worden, kan toenemen. Weinbach had eerder gemeld dat de 2021-iPhones sterkere MagSafe-magneten zullen hebben, wat volgens het gerucht van vandaag een reden zou kunnen zijn voor de grotere spoelgrootte.

Maar het kan ook ergens anders voor gebruikt worden, namelijk omgekeerd draadloos opladen. Dit is opladen waarmee gebruikers apparaten die compatibel zijn met draadloos opladen, zoals AirPods, kunnen opladen door ze op de achterkant van de “iPhone” te plaatsen. Super handig.

Komt het echt?

In februari van dit jaar zei Mark Gurman van Bloomberg dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de aankomende iPhone hiermee komt. Maar nu lijkt het er toch op dat Apple er werk van heeft gemaakt. Het bedrijf heeft echter de functie niet officieel aangekondigd, maar de geruchten worden steeds hardnekkiger. Het is misschien ook logischer om deze functionaliteit toe te passen in bijvoorbeeld de nieuwe iPad Pro. Deze heeft namelijk een grotere batterij en dan zou de toepassing beter werken. Omgekeerd draadloos opladen slurpt namelijk heel wat van je batterij op.

7 reacties

  • Ik zag het kopje op Autoblog staan en dacht “als dit is wat ik denk dat het is, dan kan Samsung dat al zeker 2,5 jaar”. Mijn Samsung Galaxy S10 heeft al diverse keren de S9 van mijn vrouw en mijn Samsung Watch Active bij weten te laden.

 1. ‘Ook andere fabrikanten zijn hier al langer mee bezig, zal Apple dan de eerste zijn om dit te gaan gebruiken in hun iPhones?’

  Nee, want het zit al langere tijd op andere smartphones…

  Zoals gewoonlijk is Apple dat bijna nooit. Laat innovatie, ontwikkelingskosten en kinderziektes aan een ander over en zodra Apple denkt dat de consument er klaar voor is, dan pas op de markt brengen. Fancy naam er op plakken, net doen of je het zelf bedacht hebt en de iFans kunnen vervolgens roepen; “innovatie!!i!”.

  • Bijna goed: Als Apple het gebruikt zijn zij toch echt de eerste die het in hun iPhones doen.
   OK – tegen die tijd zit het al in sommige Chinaphones van onder de 100 Euro, maar het is nog niemand gelukt het in een iPhone te stoppen. 😉

   • Bijna goed. Dan had er moeten staan; ‘Ook andere fabrikanten zijn hier al langer mee bezig, zal Apple dan de eerste zijn om dit te gaan gebruiken in DE (of EEN) iPhone?’ in plaats van “hun”.

 2. wel gek dat jullie doen alsof dit voor het eerste nu in gebruik is door apple terwijl andere merken met Android, zoals Samsung, dit al vele jaren hebben en ik hier nergens een artikel van heb gezien…

 3. Waar halen jullie in vredesnaam je bloggers vandaan? De Apple kerk?

  Waar slaat dit artikel in Godsnaam op. Reverse wireless charging zit al 2-3 jaar op alle Galaxy flagships en God mag weten welke andere Android flagships.

  En dan doet de auteur van dit artikel of Apple met een nieuwe vinding komt?? Really????

  Hou nou eens een keer op met die Apple bullshit. Apple loopt in alles jaren achter op zowel Android en met name Samsung. Apple vindt helemaal niets uit anders dan onzin als een magneet in een smartphone.

  Apple is al jaren een lachertje aan het worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *