Apple werkt aan oplossing voor falende WiFi MacBook Air

WiFi MacBook Air
Niet lang na de introductie van de vernieuwde MacBook Air, die voornamelijk extra batterijduur kreeg, stroomden Apple-fora vol met klachten over het wegvallen van de draadloze internetverbinding. Apple zegt nu met een oplossing te komen; koop maar een nieuwe! Oh, wacht, zover is het nog niet.

Apple werkt eerst aan een software-fiks die de problemen met het wegvallen van de WiFi-verbinding zou moeten oplossen. Honderden gebruikers ondervonden dergelijke problemen, die soms werden opgelost door de MacBook Air te verplaatsen of de router van nieuwe firmware te voorzien. AppleInsider meldt dat er nu diverse betatesters zijn uitgenodigd om de patch ‘MacBook Air WiFi Update 1.0’ te installeren, waarmee het euvel definitief opgelost zou moeten zijn.

Vermoedelijk zal dit ook een oplossing geven voor de snelheidsproblemen met de Wifi-standaard 802.11ac. Deze snellere variant werd door Apple voor het eerst toegepast op de vernieuwde MacBook Air, maar na tetst bleek deze zijn maximale snelheid niet te kunnen bereiken. Ironisch genoeg kreeg een nieuwe MacBook Air met een Windows-installatie het wel voor elkaar. Burn.

[lg_folder folder=”Apple/MacBook_Air_2013/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *