Apple wil deze iPhone-feature zelf gaan leveren

Deze iPhones met 5G-verbinding gaan er komen
Om zo niet afhankelijk te zijn van derden.

Diverse componenten van een Apple iPhone worden aangeleverd door derden, maar Apple maakt ook zelf dingen. Zo zijn de chips bijvoorbeeld in eigen huis ontwikkeld. Hoe meer je eigen maakt, hoe makkelijker dit voor jezelf is als bedrijf. Je bent immers niet afhankelijk van een andere partij.

Dat brengt ons bij 5G. De eerste smartphones met 5G-ondersteuning zijn inmiddels al op de markt verkrijgbaar, maar 5G is absoluut nog geen gemeengoed. Dat zal nog wel een aantal jaren duren en in die tussentijd zijn fabrikanten druk met deze technologie bezig.

Uiteraard gaat ook de iPhone aan 5G. In eerste instantie zullen de iPhones vermoedelijk uitgerust worden met een 5G-modem van Qualcomm. In een later stadium wil Apple zijn eigen 5G-modems in iPhones gaan verwerken. Volgens Fast Company heeft het techbedrijf voor ogen om al in 2022 iPhones van een zelf ontwikkelde 5G-modem te voorzien. Of die ambitie ook gaat lukken is op dit moment koffiedik kijken. Er komt nogal wat kijken bij de ontwikkeling van een dergelijk modem.

Nog geen reacties

  1. Had Apple niet de modemdivisie van Intel overgenomen? Juist omdat ze ook met Qualcomm al jaren ruzie maken over de licentievergoedingen voor het gebruik van de patenten die daarbij horen.

    • @rrrobert: Helemaal correct, maar wellicht beseffen ze dat het te lang gaat duren eer ze zelf iets werkends hebben en dus for the time being ergens anders op terugvallen teneinde de mensen over 2 jaar iets te kunnen bieden op 5G gebied.

      En als het om geld gaat dan kan opeens alles weer. Niks nieuws in tech wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *