Apple wil geld zien als je bandjes maakt voor de Apple Watch

Iedereen mag horlogebandjes maken voor de Apple Watch
We hebben de laatste tijd regelmatig accessoires voor de Apple Watch voorbij zien komen, waarbij we ons regelmatig afvroegen of Apple daar wel zo blij van werd.

Het antwoord is ja, want het bedrijf heeft een manier gevonden om geld te verdienen aan iedereen die een horlogebandje, beschermhoes of andere toevoeging voor de Apple Watch ontwikkelt: het Made for Apple Watch-label. Zie het als het MFi-programma dat Apple lanceerde rondom de introductie van de Lightning-kabel: wil je zeker weten dat je accessoire werkt, dan zul je moeten betalen voor een licentie.

Het Made for Apple Watch-programma werd gevonden door 9to5Mac, dat ook ontdekte waar de horlogebandjes van derde partijen aan moeten voldoen. Apple belooft in ieder geval dat het snel met adapters zal komen die het makkelijker moeten maken om de bandjes aan het horloge te bevestigen. Verder zou Apple eisen dat de producten voldoen aan zijn milieurichtlijnen en moet je de bandjes strak genoeg om je pols kunnen bevestigen, omdat anders de hartslagsensor niet goed werkt.

Nog geen reacties

  1. Dit doet Apple al Jaren met de “Made for iPhone”, “Made for iPad”, “Made for iPod” programma’s.

    Het staat iedereen vrij te ontwikkelen buiten deze programma’s om maar wil je tijdens de ontwikkeling van je product support van Apple kun je een licentie op een dergelijk programma krijgen. Heeft als voordeel dat je dat daarna ook weer op je hoes kunt vermelden.

    “Made for ….” Producten zijn doorgaans van een hogere kwaliteit dan de imitatie spullen zonder.

    Goeie ontwikkeling dat dit nu ook naar de watch komt dus, jammer dat er hier weer gelijk een negatieve toon aan het artikel gehangen word terwijl daar helemaal geen aanleiding toe is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *