Apple wil homeknop iPhone verbeteren met vloeibaar metaal

iPhone
De homeknop is het meest gebruikte onderdeel van je smartphone, maar ook één van de onderdelen die het moeilijkst te vervangen is. Met deze innovatie will Apple daar verandering in brengen.

Volgens een patent dat het bedrijf heeft aangevraagd wil Apple vloeibaar metaal gebruiken toepassen bij het maken van de knop. Dat werd onthuld door Apple Insider.

Vloeibaar metaal heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere materialen, met als belangrijkste dat het na vervorming snel zijn originele vorm terugkrijgt. Dat zou moeten voorkomen dat de knop snel stuk gaat. Apple denkt verder dat de toepassing van het materiaal op termijn moet leiden tot een nieuwe, drukgevoelige homeknop – een soort 3D Touch dus.

Momenteel is vloeibaar metaal alleen te vinden in de SIM-ejector die je standaard bij je iPhone krijgt.

Eén reactie

  1. Gaat nergens over … Vrijwel ALLE smartphones hebben een menu button en niemand heeft er issues mee en lees nergens dat die lastig zijn om te vervangen bij een defect.

    Meende trouwens dat het de insteek was van Apple om van die menu button af te komen. Dat was iets wat ze 2 jaar geleden al als wens hadden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *