Apple’s iWatch komt pas in tweede helft 2014

Apple iWatch rendering
Mensen die de hoop koesterden dat ze nog dit jaar met zo’n kek horloge van Apple hun Android vrienden de ogen konden uitsteken moeten we teleurstellen. De laatste signalen wijzen er namelijk op dat de iWatch is uitgesteld tot de tweede helft van 2014.

Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities, die het wel vaker bij het juiste eind heeft, gaat er vanuit dat Apple te druk is met het ontwikkelen van iOS 7 en er dus geen tijd is voor de iWatch.

Apple may not have adequate resources to develop an iWatch version of iOS because it may require big changes to iPhone and iPad iOS this year. In addition, wearable device components aren’t mature. For these reasons, we think mass production of the iWatch is more likely to begin in 2H14, not 2H13 as the market speculates.

Wel schijnt Foxconn momenteel bezig te zijn met het voorbereiden van de productie van 1.000 prototypes van de iWatch. Op die manier kan er in elk geval intern alvast getest worden met het hippe horloge.

Qua techniek zal de iWatch naar verwachting van Kuo sterk leunen op de iPod Nano, wat gezien de afmetingen redelijk voor de hand ligt. Het scherm van de iWatch zal volgens de laatste berichten 1,5 inch groot worden. (via: macrumors.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *