Apple’s Siri gaat je beter helpen wanneer je in de put zit

Siri
Je kunt naast simpele verzoeken ook bij Siri terecht voor minder leuke onderwerpen.

Je vraagt je af wie er gebruik van gaat maken, maar in ieder geval biedt Apple ‘steun’ aan slachtoffers van verkrachtingen of mensen met suïcidale gedachten. Het techbedrijf heeft namelijk een onaangekondigde update doorgevoerd voor de Amerikaanse versie van Siri. Dat bevestigt Apple tegenover ABC News.

Wanneer je Siri vertelt dat je bent verkracht of met zelfmoordneigingen kampt, dan reageert de stemcomputer hierop. De dienst adviseert je hulp te zoeken en linkt door naar een Amerikaanse instantie als bijvoorbeeld de National Sexual Assault Hotline.

Niet alleen Siri doet dit. Ook Cortana, S Voice en Google Now komen met vergelijkbare antwoorden, aldus JAMA Internal Medicine. Apple’s stemcomputer probeert op een softe manier het slachtoffer te benaderen om een eventueel ‘succes’ te boeken: dat de persoon daadwerkelijk hulp gaat zoeken of contact opneemt met een hulplijn.

AI-stemcomputers worden steeds persoonlijker. Naast het onthouden hoe je vader of moeder heet, moeten de diensten ook gaan fungeren als een digitale vriend. Steun bieden in moeilijke situaties is daar één van, al zal niet iedereen gebruik maken van de mogelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *