AR- en VR-actie bij Albert Heijn

Albert Heijn Dino
Het zou de meest innovatieve spaaractie ooit zijn.

Dino-kaartjes met zowel AR- als VR-eigenschappen. Ongetwijfeld staan er straks weer lange rijen kids voor de supermarkt te bedelen.

Wie tien euro aan boodschappen doet krijgt vier kaartjes met dinosaurussen erop. Van de 160 verschillende kaartjes zijn er 120 (drie kwart dus) normaal, maar het vierde kaartje kan tot leven worden gewekt met een heuse dino-app. Daarmee scan je het kaartje en kan de dino in Augmented Reality door je huis lopen.

Maar wacht, er is meer. Via de app kun je ook een computer-gegenereerde wereld oproepen die je in Virtual Reality kunt bezoeken met Gear VR, Google Cardboard of vergelijkbare bril. Dan sta je in VR tussen de dinos die je hebt gespaard. Vervolgens krijg je dan ook nog een uitleg over de betreffende dino van bioloog Freek Vonk, bekend van televisie en Eva Jinek.

Heb je een kind of ben je er één, dan hoef je niet bang te zijn nu gedwongen te worden een Gear VR aan te schaffen. Albert Heijn gaat zelf twee verschillende brilletjes verkopen, waarvan de goedkoopste 2,49 kost (karton) en de duurste 6,99 (plastic).

De actie wordt later vandaag officieel aangekondigd.

[gv data=”7bY2W_PdRIA”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *