Armbandje licht op als je telefoon je wat wilt vertellen

De toekomst om je pols, of weer wat nieuws van TellSell?
Vroeger, voor de tijd van Bluetooth en wearable computers, hadden we pennen met een LEDje dat licht gaf als je gebeld werd. Dat was toen helemaal het einde. Niemand wist hoe het werkte, maar je maakte er wel de blits mee. Nu lijkt zoiets weer terug te komen in de vorm van een armbandje.

De Embrace+ is een kickstarter-project van twee Amerikanen die het schijnbaar niet voelen als hun telefoontje trilt in hun zak. Zij hebben namelijk een half-doorzichtig polsbandje gemaakt met een stukje elektronica en twee LEDjes er in. Dit ding kan je (vermoedelijk) via Bluetooth aan je smartphone koppelen, waarna deze via een app in te stellen in. De Embrace+ kan verschillende kleurtjes en patronen weergeven om je op de hoogte te houden van het wel en wee van je smartphone.

Zo kan de armband je bijvoorbeeld op de hoogte houden van inkomende smsjes, Facebook- en Twitterberichten, emailtjes en (uiteraard) oproepen. Ook kan de armband alarm slaan als de batterij van de telefoon bijna leeg is, het bereik weggevallen is, of zelfs als er een verjaardag in je kalender staat. Dit alles is natuurlijk ook op het schermpje van je telefoon te zien, maar het ding uit je zak halen en er werkelijk op kijken is zó 2012.

Filmpje van het ding hier te zien:
[gv data=”1kZP9zo5UMc”][/gv]

2 reacties

  1. Als je je telefoon met het scherm naar voren in het borstzakje van je overhemd doet, direct naast al die pennen, dan licht je halve shirt op. Voila. Weer wat geld bespaard in deze tijden van crisis 😉

  2. Inderdaad. Het is een leuk idee, maar als je even nadenkt is het eigenlijk niet heel nuttig. Beetje zaklamp-op-zonne-energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *