Artiest eist 150 miljoen van Spotify vanwege illegale muziek

Spotify heeft nieuwe claim aan de broek hangen
Muzikant David Lowery is op z’n zachtst gezegd geen fan van Spotify. Hij claimt nu 150 miljoen dollar, omdat het platform zijn muziek illegaal verspreidt.

Lowery stelt dat Spotify bewust muziek aanbiedt zonder dat het beschikt over de benodigde licenties, zo schrijft Billboard. Hij claimt namens een groep van meer dan honderd andere mensen uit de muziekwereld een behoorlijke schadevergoeding voor het misbruiken van de tracks, want Lowery zet in op 150 miljoen dollar.

De muzikant is een uitgesproken tegenstander van nieuwe muziekplatformen als Spotify, waarbij je niet hoeft te betalen om naar muziek te luisteren. Zijn aanklacht komt op een pijnlijk moment, want Spotify liet eerder deze week al doorschemeren dat het tot een overeenkomst probeert te komen met de National Music Publishers Association.

De streamingdienst liet toen al weten dat het inderdaad moeite heeft om correct bij te houden hoeveel royalties het moet uitbetalen. Mochten de NMPA en Spotify tot een overeenkomst komen, dan staat Lowery overigens een stuk zwakker, want hij zou dan bij de NMPA moeten aankloppen om achter zijn onbetaalde royalties aan te gaan.

2 reacties

  1. Muzikanten moeten ineens weer gaan optreden om geld te verdienen. Hun beroep zeg maar. En daar word je moe van en kost energie en tijd enzo. Gewoon plaatje maken en achterover hangen terwijl de dollars vanzelf binnenstromen. Dat was het doel. Jammer joh.

  2. muzikanten die klagen over te weinig geld terwijl ze in een kast van een huis wonen en 5 autos voor de deur hebben staan kunnen wat mij betreft stikken. Er zijn mensen met veel minder geld die niets te klagen hebben dus kom maar terug als het echt een probleem is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *