Artsen gebruiken 3D holografisch hart bij operatie [video]

Goh, wat gaat de techniek toch hart. Ha-ha
Tony Stark is al jaren bezig met allerlei hologrammen via JARVIS, maar artsen in Israël hebben nu voor het eerst een 3D-plaatje van het hart van een patiënt in de operatiekamer gehad om te assisteren bij een operatie.

Straks kunnen cardiologen het hart van hun patiënt in realtime en van meerdere kanten bekijken met techniek van het Israëlische bedrijf Realview en het Nederlandse Philips. Het hologram hangt dan in de lucht voor ze, en ze zien in realtime wat er mee gebeurd terwijl ze aan het opereren zijn.

De twee bedrijven hebben de harten van acht patiënten in het Schneider Medisch Centrum voor Kinderen in Petach Tikva tot hologram omgetoverd in een proefonderzoek. Het is een aanvulling op de gebruikelijke monitoren die een arts ziet tijdens een operatie, en staat toe het orgaan van meerdere kanten tegelijk te inspecteren door het met de vingertoppen in de lucht te roteren.

Dinsdag wordt deze vondst voorgesteld aan de wereld op een cardiologisch congres, en de dienstdoende arts dr. Einat Birk was er goed over te spreken.

“Met de holografische projecties kon ik intuïtief de ruimtelijke 3d-anatomie van het hart van de patiënt begrijpen en onderzoeken. Maar het was tijdens de procedure ook mogelijk de interactie tussen mijn instrumenten en het weefsel in te schatten.”

[gv data=”AIj2xEd_z78″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *