Asociale ouders zijn te druk met de smartphone

Asociale ouders zijn te druk met de smartphone
En geven zo het kind weinig tot geen aandacht.

De smartphone is een vloek en een zegen. We kunnen eigenlijk niet meer zonder en zijn dus verslaafd aan het apparaatje. Daarbij is het belangrijk om goed te monitoren wat je smartphone-gedrag is.

Uit een recent onderzoek, dat Panelwizard heeft laten uitvoeren in opdracht van telecombedrijf Ben, blijkt dat 9 op de 10 Nederlanders het asociaal vindt als ouders meer met hun mobiel bezig zijn dan met hun eigen kinderen. 8 op de 10 vindt het zelfs een vorm van verwaarlozing. Toch geven ouders eerlijk toe zichzelf er weleens op te betrappen. 4 op de 10 kinderen zeggen zich te ergeren aan het ‘eindeloze’ telefoongebruik van hun ouders.

In het onderzoek werden kinderen gevraagd aan te geven hoe vaak hun ouders tijdens bepaalde gelegenheden op hun telefoon zitten en vice versa. Ouders keuren slecht smartphone-gedrag af bij kinderen, maar zijn zelf in de praktijk vaak niet anders. 7 op de 10 van de ouders vindt het vervelend als zijn of haar kind op de smartphone zit tijdens een gesprek of als ze samen ergens zijn.

Met Google Voice heeft Ben een maatregel bedacht om ouders die slecht gedrag tonen aan te spreken via hun eigen smartphone. Hoe dat werkt check je in de video hieronder.

Lees ook: Zo blijf je tijdens de vakantie de baas over jouw Android-smartphone

[gv data=”BbBxUtR7nzY”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *