Assassin’s Creed: Origins: wat we tot nu toe weten

Gelekte screenshot van Assassin's Creed: Origins
De setting lijkt in elk geval bevestigd.

De geruchtenmachine draait op volle toeren nu er een screenshot gelekt is van de nieuwste Assassin’s Creed, hoogstwaarschijnlijk Origins genaamd. De schermafbeelding werd via Reddit gedeeld. Dit is wat we tot nu toe weten.

Setting
Gevatte researchers van EuroGamer ontdekte in de bovenhoek van de screenshot de woorden ‘Assassinate the Crocodile’, een missie-aanduiding. Daaronder staat ‘Follow Shadya to Khenut’s villa.’ Khenut, zo meldt de website, was een koningin in het oude Egypte en de vrouw van koning Unas.

Ook Kotaku suggereerde al eerder, met insider bronnen binnen uitgever en ontwikkelaar Ubisoft, dat de nieuwe Assassin’s Creed-game zich zou afspelen in het oude Egypte. Heel erg tof dus.

Toch zijn er ook andere geluiden te horen. Hoewel de Reddit-community nauwelijks officiële bronnen aanhaalt, zouden een hoop gebruikers kennis hebben van een andere versie van het verhaal. Zo zou Egypte slechts een van de haltes zijn waar Origins (eerder aangeduid met codenaam Empire) zal stoppen. Mogelijk is Egypte dus slechts een van de vele settings waarin de game zich zal afspelen.

Marketing
Maar de geruchtenmachine is nooit eenduidig. Zo zou de onderstaande artwork gemaakt zijn voor de nieuwe Assassin’s Creed, al bleek al snel dat het gemaakt was door een Chinees genaamd Liu. Toch baseerde veel geruchtenverspreiders hun verhalen op de officieuze artwork.


Bron: Kotaku

Maar berg je hoedje van aluminiumfolie nog niet op, want er is nog meer aan de hand. Mogelijk zouden verschillende versies van screenshots al langere tijd op obscure fora rond dwarrelen. Simpelweg onder de radar gebleven of zonder succes als collectieve hypetrain-brandstof geplant? Mogelijk zouden insiders obscure informatie op fora geplant hebben om ondergronds alvast wat hype op te bouwen.

Mocht dat laatste het geval zijn, dan ben ik er in elk geval ook ingestonken. Hoe dan ook, de setting – Egypte – lijkt in elk geval zeker. Of de piramides de enige beklimbare bouwwerken zullen zijn in Assassin’s Creed: Origins, of dat er meerdere settings in de game verwerkt zullen worden is nog niet bekend. Wel mogen we ervan uitgaan dat we over een paar weken meer informatie krijgen als de grootste gamebeurs ter wereld – de zogenoemde E3 – weer van start gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *