Assassin’s Creed: Unity om de Notre Dame weer op te bouwen

Assassin's Creed: Unity om de Notre Dame weer op te bouwen
Waar games al niet goed voor zijn tegenwoordig!

Een deel van de Notre Dame is zwaar beschadigd en het gaat ongetwijfeld tientallen jaren duren om de enorme kathedraal in Parijs in ere te herstellen. Het herbouwen van zo’n historisch gebouw gaat dankzij moderne technieken gelukkig sneller in vergelijking met het verleden.

Wellicht komt hulp uit onverwachte hoek. Voor de game Assassin’s Creed: Unity werden diverse iconische objecten uit Parijs uitvoerig geanalyseerd door de makers, zo ook de Notre Dame. De kathedraal is een paar jaar onderdeel geweest van een indrukwekkende analyse om het gebouw zo realistisch mogelijk naar Assassin’s Creed: Unity te brengen.

Onder meer de 3D Data die gebruikt is voor de game kan mogelijk ook van toepassing zijn bij het herstellen van de Notre Dame. De reparatiekosten zullen onder meer in de honderden miljoenen euro’s gaan lopen, zo niet miljarden. Aan geld in de wereld geen gebrek om de Notre Dame te herstellen. Combineer dit met de technische expertise van vandaag de dag en de kathedraal zou zomaar zeer nauwkeurig hersteld kunnen worden. Hoe dan ook, het staat vast dat dit de monsterklus van de eeuw gaat worden. (via SFGate)

[gv data=”4yUL8VGF3Lc”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *