Hoe goed is een laptop van €199?

Hoe goed is een laptop van €199?
Asus heeft op de IFA een nieuwe, kleine laptop geïntroduceerd waar een zeer schappelijk prijsje aan is gehangen. Maar wat mag je verwachten voor de prijs van een goed diner voor twee?

11,6-inch

Met EeeBook X205 biedt Asus een klein laptopje voor €199 aan. Voor dat geld krijg je een 11,6-inch LED-scherm waarin 1.366 x 768 pixels zijn gepropt. Het gewicht komt uit op 980 gram en de boel draait op een quad-core Intel Atom T3735 Bay Trail-processor, ondersteund door 2GB aan werkgeheugen. Asus levert hem met 32 of 64 GB aan eMMC opslaggeheugen, aangevuld met 500GB vrije ruimte in een clouddienst. Verder noemenswaardig is dat er een 3.5mm koptelefoonaansluiting, een VGA webcam, een microSDXC-slot en een micro-HDMI-poort op en aan zit.

Basisdingen

Wat je dus voor die €200 krijgt is een vrij basale Windows 8.1-laptop met een volledig toetsenbord en een opmerkelijk grote touchpad. Niet geschikt voor zware games, 4K YT-video’s of andere zware ongein, maar dankzij zijn 38Wh batterij een handig apparaatje om onderweg te kunnen blijven internetten. Hij komt in de kleuren zwart, wit, rood en goud op de markt.

UPDATE: Deze netbook gaat in Nederland de Asus Eeebook F205 heten en heeft een adviesprijs van 219 euro.

[lg_folder folder=”Asus/EeeBook_X205/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

  1. Volgens mij deze dezelfde specs als een MacBook air van de vorige generatie (of nog eentje terug). Voor het basale werk een prima dingetje voor de prijs lijkt me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *