Asus Fonepad Note: 6-inch tablettelefoon

Asus Fonepad Note
Asus speelde vandaag op de Computex-beurs een thuiswedstrijd, en presenteerde een reeks nieuwe producten. Een van de blikvangers is de Fonepad Note. Een tablettelefoon (AKA phablet) met een 6-inch scherm.

Dubbele speakers

De Fonepad was er al enige tijd met een 7-jnch scherm, en leunde in dat formaat erg op het tabletaspect. Deze kleinere variant komt meer in de buurt van een volwaardige smartphone – er zijn meer fabrikanten die dit formaat als telefoon aanbieden – maar Asus blijft realistisch en noemt het een ‘zakformaattablet met belfunctionaliteit en 3G’.

Hij komt met een IPS-scherm waar een resolutie van 1920 x 1080 pixels aan hangt en draait op een Intel Atom Z2560-processor met een snelheid van 1,6 GHz en 2 GB RAM-geheugen. De camera aan de achterkant maakt foto’s met 8 megapixels en aan de voorkant prijkt een 2MP lens.

Aan de voorkant valt de dubbbele speaker op, wat doet denken aan de HTC One. Hij wordt daarnaast geleverd met een styluspen om te kunnen tabletschrijven, vandaar de Note-toevoeging in de naam. Wat hij gaat kosten en wanneer de Fonepad Note naar Nederland komt is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *