Asus verzint een laptop/tablet/telefoon-hybride!

Auteur: , 1 Reactie
Asus Transformer Book V

In Asus' drang om werkelijk iedere vorm van hybride-producten aan te kunnen bieden, brengen ze vandaag een laptop uit dat kan transformeren naar een tablet, met daarin ruimte voor een smartphone. 3-in-1, zeg maar.

Laptop/tablet/telefoon-combinatie

De Transformer Book V, vandaag aangekondigd om computerbeurs Computex in het Taiwanese Tapei, heeft een afneembaar touchscreen met een schermdiagonaal van 12,5 inch. De laptop/tablet/telefoon-combinatie draait op een Intel-processor en komt met 4GB aan werkgeheugen. In het schermgedeelte is een flashgeheugen van 128GB geplaatst, in het toetsenborddeel wordt dit uitgebreid met een harde schijf van 1TB.

5-inch telefoon

De inschuif-telefoon met 4G-connectiviteit heeft een 5-inch display en beschikt over een 64bit Intel-chip, een SoC die Asus steeds meer zal toepassen in tablets en telefoons. Aan de achterzijde is een 8 megapixel camera geplaatst, de voorzijde beschikt over een 2 megapixel camera.

Als je de tablet los neemt, kun je er Windows 8.1 op draaien. Echter, met de telefoon achterin de tablet geschoven – het lijkt een beetje op de eerdere PadFone-constructies van Asus – is het mogelijk om Android 4.4 te draaien. Het besturingssysteem dat ook op de telefoon is geïnstalleerd.

Daarmee heb je met één aankoop dus eigenlijk vijf producten: een Android-telefoon, een Android-tablet, een Android-laptop, een Windows-laptop en een Windows-tablet. Maar of het ook in de praktijk goed zal werken moeten we afwachten. Het is nog niet bekend wat de Transformer Book V1 reactie

Ik had liever Ubuntu gezien als OS. Voor alle configuraties.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).