Asus werkt aan flintertablet (6mm) en smartphones

Asus werkt aan flintertablet (6mm) en smartphones
Het regent geruchten uit de Asus-koker. Het Taiwanese bedrijf zou namelijk van plan zijn een superslanke tablet én een riedel smartphones op de markt te brengen.

Anorexiatablet

Om met de tablet te beginnen. De dunste Android-tablet van het moment is de Sony Xperia Tablet Z (6,9mm) en deze titel voor het dunste Windows-exemplaar is weggelegd voor de Samsung Ativ Tab 3 (8,2mm). Het Hongaarse Tech2 meent echter dat er nog wet wat millimeters vanaf kunnen. Ze claimen dat men bij Asus aan een Android-tablet van slechts 6mm werken. Of dat een 7-inch, 10-inch, of nogg groter exemplaar wordt is niet bekend.

ASUS doet USA

Schakelen we nu over naar All Things D, dat in een gesprek met Asus-bestuursvoorzitter Jonney Shih te horen kreeg dat het merk langzaam haar relaties met retailers en telecomproviders aan het opbouwen is, zodat ze in 2014 smartphones kunnen gaan aanbieden op de Amerikaanse markt. Een markt die gedomineerd wordt door Samsung en Apple in het hoge segment, en waar namen als Huawei en ZTE. Maar Shih wacht zijn kansen rustig af en is zich er uiteraard goed van bewust dat ze laatkomers zijn op de smartphonemarkt:

“For the phone, frankly speaking, we are still the latecomers We are making progress.”

Met welke toestellen hij richting de Verenigde Staten trekt is niet bekend. Mogelijk zullen ze weer niches betrekken, zoals met de Padfone (smartphone + tablethuls) en de Fonepad. Laatstgenoemde, een 7-inch tablet voor 250 euro waar je mee kan bellen, lijkt een redelijke kanshebber, zij het in een geüpdatete vorm. Het kan natuurlijk ook dat ze een mainstream smartphones lanceren.

Ondertussen gaf hij Microsoft nog even een veeg uit de pan en zegt hij teleurgesteld te zijn in Windows RT. Zelf heeft Asus de VivoTab RT op dat systeem draaien, en die verkoopt niet bepaald denderend.

Nog geen reacties

  1. Toch vind ik het vreemd/jammer dat Windows 8 niet echt aanslaat. Je zou zeggen dat er, op de PC versie na, genoeg mensen moeten zouden zijn die het een fijn besturingssysteem vinden voor tablet en smartphone.

    • @integraturbo: Misschien moeten we het nog even wat meer tijd geven? Ze zijn immers zo laat ingestapt, app’s die achter blijven, bugs? De massa durft er pas aan als ze zich echt sterk bewezen hebben. Wat dat betreft staan ze nog met één been in hun kinder schoen en één in hun tiener schoen. Er valt nog veel in te halen.

  2. Wat is er fijn aan Windows? Ik dacht er met iOS en Android van af te zijn. Komen ze weer met Windows op Tablets. Proberen ze weer heel veel te kunnen maar niets echt goed. IOS en Android kunnen misschien minder maar dan wel heel goed. Tijd voor iets nieuws, tijd voor iets beters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *