Asus wil Apple MacBook’s verslaan met deze monsterlaptop

monsterbak
Asus onthult een breinbrekende monsterserie van Apple-proporties.

Apple-fanaat of niet, het is in zekere industrieën relatief vanzelfsprekend dat je een MacBook hebt. Hoewel de premium laptops verhoudingsgewijs misschien niet zo kostenefficiënt zijn, biedt Apple wel op veel vlakken het beste van het beste. Kan Asus daar met hun nieuwe ProArt StudioBook One verandering in brengen?

Asus onthult haar nieuwe lijn laptops tijdens het IFA 2019 in Berlijn. Creatieve professionals die liever geen Apple meer gebruiken krijgen met de ProArt StudioBook One en Pro X waarschijnlijk een vervanging voor de MacBook-heerschappij van de afgelopen tijd.

De laptopgigant (die ook belachelijk dure gaming smartphones maakt) noemt hun nieuwe creatie “’s werelds meest grafisch krachtige laptop” en het is niet moeilijk om te zien waarom. De laptop is standaard uitgerust met een Quadro RTX 6000 GPU van NVidia met 24GB (!) vram, een solide Intel Core i9-9980HK van 2.40 GHz (tot 5.00 GHz Turbo), een 1TB NVMe SSD-schijf en maar liefst 32GB RAM.

[gv data=”rTXyS0OHUiY”][/gv]

Wat betreft hardware topt deze Asus al redelijk gemakkelijk de high-end MacBook Pro’s van zo’n €4.500, dus vermoedelijk gaat de prijs van de ProArt StudioBook One uitmaken hoe goed Asus met de laptop kan concurreren met Apple. Op het gebied van benaming wint Asus het daarentegen sowieso niet… Ik bedoel, ProArt StudioBook Pro X? Beetje overdreven.

Wat ook overdreven (goed) is, is het display. Als grafisch ontwerper, editor of digitaal kunstenaar is brute rekenkracht leuk, maar daar heb je uiteindelijk niets aan als je niet kunt zien wat je precies doet. De ProArt-serie is uitgerust met een 4K UHD display van 15.6-inch (16:9 aspect ratio) en een ververssnelheid van tot 120Hz.

Maar een concurrent van de MacBook Pro zou geen echte concurrent zijn als het niet ook nog breinbrekende opties had. 1TB opslagruimte? Wat dacht je van 6TB?! En 32GB RAM is leuk en aardig, maar echte professionals gebruiken 128GB. Dan is de Pro X nog beschikbaar met een 17-inch display en een nóg betere GPU/CPU. Kortom, overdaad in overvloed.

Asus heeft nog niets bekend gemaakt over de prijs of beschikbaarheid van de ProArt-serie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *