Baas van Lenovo deelt zijn bonus uit aan personeel

Lenovo logo
Er wordt wel eens gezegd dat de top van het bedrijfsleven alleen maar kan graaien, maar dan kennen ze de baas van computerfabrikant Lenovo, Yang Yuanqing, nog niet. De beste man heeft namelijk besloten om zijn bonus van vele miljoenen (deels) aan zijn personeel te schenken.

Deze maand mogen zo’n 10.000 werknemers van Lenovo een bedrag van $3,25 miljoen onder elkaar verdelen. Vorig jaar flikte Yuanqing dit ook al, toen ging het om een bedrag van $3 miljoen. Het hoofd van HR heeft volgende uitleg:

“This payment is personally funded by Yuanqing. He believes that he has the responsibility as an owner of the company, and the opportunity as our leader, to ensure all of our employees understand the impact they have on building Lenovo.”

Lenovo in totaal zo’n 27.000 werknemers, dus niet iedereen zal geld ontvangen van de baas. We hoeven trouwens geen medelijden te hebben met Yang Yuanqing, want hij kan die paar miljoen met gemak missen. Vorig jaar verdiende hij zo’n $14,6 miljoen, waarvan hij dus $3 miljoen weggaf. Hoeveel hij dit jaar in totaal binnen heeft geharkt is nog niet bekend.

De afgelopen jaren is Lenovo vooral hard gegroeid door het overnemen van onder andere Medion (2011) en de computertak van IBM (2005). (via: bloomberg.com)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *